Skêtförlust med mersmak – Kvarnrapport Heif

Jag vet inte om det bara är det faktum att vi mötte just Helsingborg i söndags som gör att jag inte känner mig helt knäckt efter den här förlusten, vilket egentligen inte är rimligt eftersom Heif spelar som en kasse skit. I vilket fall om vi ser till spelarmaterialet kontra prestation. Hade vi spelat samma match mot något bonkgäng som exempelvis Norrby hade jag antagligen rivit mitt hår (väldigt bildligt talat), trots att de bevisligen radar upp segrar som värsta topplaget. Antagligen sitter det ett par supportermässiga glasögon på min nästipp som färgar min bedömning.

Jag minns att Alexander Axén pratade om denna företeelse vid något tillfälle, kanske en upptaktsträff eller ett medlemsmöte, och drog samma slutsats: ”Om Djurgården kommer med ett kasst lag och spelar oavgjort så applåderar ni spelarna men kommer BP med ett bättre lag än Dif och spelar oavgjort så skäller ni ut laget istället”. Aningen parafraserat.

Men där tror jag kärnan till mycket av den frustration som går genom supporterleden finns nu när vi spelar i Superettan. Att vi inte kan förlika oss med tanken på att vi inte har ett bättre lag än de andra i serien. Vårt lag består också i stort sett bara av division 1- och S1-spelare precis som alla andra lag. Så vad ska vi förvänta oss? Lite mer än tre raka förluster ändå, även om denna var ett litet fall framåt.

Tredje raka förlusten kom i vilket fall och ännu en gång känns det som att vi lyckades vi beröva oss själva på möjligheten att ta poäng. För även om vi presterar bra så når vi inte hela vägen fram i de avgörande situationerna, trots många fina chanser. Och bjussar vi domaren på ett läge att hala fram det röda kortet som kommer han så klart att göra det. Vi skapar ändå många lägen innan utvisningen och framför allt under slutforceringen, men det vill sig inte riktigt. Jag är dock övertygad om att vi kommer börja sätta de där bollarna så fort vi får tillbaka Sterner igen. Det där lilla extra som tippar över vågskålen i vår favör. Jadå.

4 kvarnar – Emin Grozdanic

Hamnar lite på mellis innan målet, men annars felfri både i defensiven och i offensiven

3 kvarnar – Michael Kargbo

Fick visa lite av sina fina kvaliteter igen

2 kvarnar – Boris Lumbana

Boris var tillbaka och fortsatte göra det han gör så bra

1 kvarn – Adnan Maric

Sliter på där framme, men längtar nog ner till mittfältet igen