Konsten att kontrollera hem en match – Kvarnrapport Norrby

August Wängberg. Jag har saknat dig. Motståndarnas straffområde har inte saknat dig. Det var så länge sedan du var där, men nu när det tillfälliga besöksförbudet tycks vara lyft så välkomnar vi dig åter. All överskottsenergi som byggs upp när du inte får springa från kortlinje till kortlinje och överlappa dig fram till målchanser måste varit hämmande. Men nu jävlar, så fort spärrarna hävdes så borras det upp missiler i krysset igen. Riktigt gött.

Jag välkomnar också en ny viktoria och säsongens överlägset jämnaste prestation därtill får mina smått förstelnade smilband att åter dra sig i uppåtgående riktning. GAIS hade mycket boll och Norrby låg tätt och väntade på omställningslägen, utan att något av lagen skapade så värst mycket innan målet. Faktum är att Norrby precis hade lyckats spela sig ur vår press och kom med både fart och folk mot vårt straffområde när vår sista försvarslinje svärmade över anfallarna och återerövrade bollen. När sedan Boris Lumbana knôdde sig fram med bollen på sitt patenterade sätt och Adnan visade prov på fin speluppfattning så kunde Wängberg göra en hockeyassist till sig självt via en väl avvägd vänsterfot från Johan Andersson och sedan dunka in den i bortre. Fotbollsgodis.

Även om vi håller bollen väldigt fint inom laget så är det förbaskat svårt att bryta upp ett samlat, lågt stående försvar för vilket lag som helst. Detta ökar så klart vikten av att förvalta kontringar, omställningar och fasta situationer på bästa sätt, något som blir tydligt om vi tänker på i stort sett alla mål som kommit till åt båda hållen nu i inledningen av säsongen. Därför är det extra gött att det nu var vår tur att få med oss ett “skitmål” på hörna, signerat Sterner. En hörna som kommer till efter att Boris ännu en gång brutit sig fram och levererat bollen till Kargbo vars skott styrdes ut.

Det går inte att säga annat än att vi höll undan bra under andra halvlek och när Nino Osmanagic trötta visslingar ekade några gånger över planen i den 80e minuten så visste jag att segern var vår. Bortaspöket tycks vara bortskrämt.

Att kalla det en Sterner-effekt är väl att ta i, men som han själv konstaterade borde han dragit in ett par bollar till denna kvällen. Det kommer säkert framöver. Hur det blir med mittfältsrotationen till nästa match återstår att se, men jag har svårt att tänka mig några större förändringar framöver. Men om Ousou är på landslagsuppdrag så måste det bli premiär för Hultqvist i mittlåset nästa vecka. Trevligt att äntligen få stifta bekantskap med vårt nyförvärv i sådant fall.

4 kvarnar – August Wängberg
Kaptenen är tillbaka i form och då blir det trepoängare som följd

3 kvarnar – Boris Lumbana
Tar hem mittfältskampen och fortsätter att sätta kollegorna i bra lägen

2 kvarnar – Johan Andersson
Assisterar både Wängberg och Sterner vid målen och har sin bästa match för säsongen

1 kvarn – Aiham Ousou
Stadig som en klippa och håller ihop backlinjen