Seriepremiärkvarnar

GAIS vann. På bortagräs. I en seriepremiär. När hände det senast?? Aldrig är svaret. Om vi bortser från bortaderbyn på Gamla Ullevi. Men det såg väl sisådär ut kan jag konstatera. Alla farhågor om att det naiva och ibland tankelösa bolltrillandet framför eget mål skulle bestå besannades i första halvlek, även om vi stundtals spelade lite rakare än vad vi gjort under försäsongen. Kanske spelade ovanan på naturgräs in en liten bit då bollen smet iväg några gånger, men överlag var det oförmågan att ta oss ur pressen kombinerat med allsköns lycka-till-passningar som gav FFF alla sina halvchanser. Jag säger halvchanser för det krävs mer än det motståndarna skrapade ihop för överlista Magic-Matte i mål. Enda gången jag satte ölen i halsen på riktigt var när Oliver Hintsa kom fri och sköt 10 meter över. Vi får lägga första halvlek till handlingarna och hoppas att det aldrig händer igen.

I andra såg vi per omgående en förändring då Grozdanic började mata långbollar upp på motsatt kant och jag kunde andas ut. Lite grann i vilket fall. Vi anpassade oss efter förutsättningarna och FFFs dominans bröts direkt. Vårt 1-0 mål var så där härligt förlösande och gött som bara ett extremt oförtjänt ledningsmål kan vara. Eller ologiskt snarare än oförtjänt. Om ena laget får tio chanser och bränner alla samtidigt som andra laget hänger sin enda målchans i mål, vilka är det som förtjänar att vinna då? Point proven, case closed. GAIS on. Vi skulle så klart ha kunnat nyttja omställningslägena som uppstod lite bättre, men ligger vi ledning är det kanske lika bra att hålla i bollen först och främst. 

Det jag tar med mig från den här matchen är att vårt låga försvarsspel fortsätter att vara rejält, stadigt och uppoffrande. Resten får vi nog lägga lite mer träningstid på framöver. Nu har laget chansen att visa Västerås att förra matchen bara var en plump i protokollet och jag har svårt att tänka mig annat än en förbättring i prestation och resultat. Pissa på VSK! 

4 kvarnar – Mathias Karlsson

Upprepar fjolårspremiären med att vara bäst på plan

3 kvarnar – Daniel Sterner

Otroligt viktigt mål

2 kvarnar – Malcolm Moenza

Höll bra nivå matchen igenom

1 kvarn – August Wängberg

Tappade lite okaraktäristiskt några bollar i första, men kompenserar med att vara stadig i defensiven, sin vana trogen

Premiären avklarad. Du känner...

Visa resultat

Loading ... Loading ...