Nollan på Tunavallen

Ja det är väl ingen match jag kommer ta med mig och berätta om för barnbarnsbarnen på ålderns höst det här, men trots denna ganska chansfattiga tillställning så finns det mycket positivt att ta med sig. Det mest uppenbara så klart den hållna nollan, men ändå en jämn prestation där jag inte såg någon i laget göra en direkt svag insats. Tusen tummar upp till försvaret som fortsätter att imponera. Sen hade GAIS faktiskt matchens bästa chans där Kargbo hade kunnat stöta in bollen från typ inget avstånd alls. Tänk er tre raka ettnollor . DET hade hade varit något att berättat om för barnbarnsbarnen däremot.

En stor del i att göra Superettan till en mer behaglig resa för GAIS är att jämna ut prestationerna och inte få de fruktansvärda dipparna som alltid infinner sig. Bortamatcherna är så klart det stora berget att bestiga och slipper vi alla bottennappen (som de mot Norrby, Sundsvall, AFC, Ume och Öster under fjolårssäsongen) och kan skrapa ihop mer än 9 bortapoäng (exklusive derby) så finns alla chanser att detta blir något mer njutbart. En bra start på bortamatcherna har vi helt klart fått i vilket fall.

Den uppenbara bristen just nu är så klart att vi inte har någon 9a, men vi får hoppas att Sterner och Yarsuvat är på ingång och att Andersson är tillbaka till nästa tisdag. Jag ser gärna Adnan på det defensiva mittfältet tillsmmans med Boris i nästa match så kan vi mala ner alla skithus som Öster har parkerat centralt.

4 kvarnar – Aiham Ousou
Håller ihop backlinjen och är omutbar i alla dueller. Sätter en riktigt go’ tackling i eget straffområde en bit in på andra. Defensivt ögongodis.

3 kvarnar – Emin Grozdanic
Har en så kallad uppåtgående kurva och blir lite stadigare för varje match som går. Nyttjade sin uppspelsfot en hel del i första halvlek.

2 kvarnar – August Wängberg
Stängde sin kant precis som vanligt, vann boll och tog sig framåt i planen när lägena fanns.

1 kvarn – Boris Lumbana
Stadig, stadigare, Boris Lumbana.