Kvarnrapport j-södra

Det är lätt att bli nostalgisk och tänka tanken; var det inte lite gött ändå när vi var på nya ullevi? Tanken krossas så fort vi kliver in på arenan igen och trots långsida befinner oss 50 meter från planen. Utspätt med den kanske sämsta klackinsatsen på hemmaplan i modern tid och två lag som inget egentligen kom upp i någon särskilt hög standard så är det bara att förundras över  att någon någonsin väljer att kolla på superettan. GAIS gör trots allt en okej första halvlek, efter att Predrag skruvat in en hörna direkt i mål. Det tråkiga med detta är att klackens trötta hörna hörna hörna kommer leva kvar ännu längre nu. Hjälpta av ett billigt mål och en korkad utvisning skapar vi tillräckligt med lägen för att stänga matchen redan i första. När vi misslyckas med det ger vi istället bort initiativet i andra halvlek, trots ledning, trots hemmaplan och trots en man mer så har J-Södra bollen mer och pressar oss lite grann. Som tur är möter ett dåligt GAIS ett uruselt J-södra och tre poäng är trots allt tre poäng. Backlinjen har sett likadan ut hela året och för första gången under Boskos ledning har vi ett försvarsspel som kan betecknas som stabilt. Tyvärr har det gått ut över vårt spel med boll och både Predrag och Bergholtz känns formsvaga. Ingen av dem gör en jättedålig match, men vi ska kunna kräva mer av dem, de är de två som ska styra tempo och spel och mata våra tre forwards.

 

4 kvarnar: Karl Bohm. Är inblandad i princip i varenda chans vi skapar i första halvlek. Jobbar hårt i press-spelet, går i djupled, passar och skjuter och borde fått minst en assist när Pllana skjuter via Petterson i stolpen.

3 kvarnar: Emil Wahlström. Har stadgat upp backlinjen. Ser ibland lite stabbig ut men löser det mesta och skänker trygghet till övriga i backlinjen. Har gett Calle ett lyft och bidrar med en coolhet i uppspelen som vi saknat.

2 kvarnar: Rasmus Rosenqvist. Hur han lyckas undgå gult kort i en match med så många varningar är en gåta med tanke på hans spelstil, men är den av mittfältarna som oftast vågar sätta passningar genom lagdelar, det som på modern fotbollslingvistik kallas nyckelpassningar. Tog ansvar när Predrag och Bergholtz inte nådde upp till normal standard.

1 kvarn: August Wängberg. Ångar på ute på sin vänsterkant framåt, och stänger till bakåt. Gör allt en kan begära av en ytterback. Dubbelväggspelet innan Kwakwas gula kort på volley är läckert!