Kvarnrapport: IFK Värnamo – GAIS

Årets GAIS pratar inte resultat, utan prestation, och med de premisserna gjorde GAIS den klart sämsta insatsen 2018. Kvarnredaktören däremot kollar även på resultat och konstaterar att det är otroligt skönt med en orättvis seger mot Kajorna från småland, speciellt när segermålet görs i minut 90, följt av Dusan vansinneslöpning framför en segerrusig bortaklack.

4 kvarnar: Calle Nyström. Plockar bort de flesta inlägg och plockar bort Cederqvist hela matchen. Höll tillsammans med Andersen emot när Värnamo gång på gång tog sig runt på våra kanter när vi misslyckades totalt med våra defensiva överflyttningar.

3 kvarnar: JW. Vild och vacker. Kämpar och sliter, slår bort passningar, tappar boll i fel lägen, vinner boll högt och avgör matchen med ett mål och en assist. Aktionen före 2-1 könns typisk för JW. En fin löpning följt av en dålig mottagning men lyckas ändå fippla med sig bollen med handen, följt av ett bra avslut, men som går i stolpen. Han blandar och ger, men ger alltid 100%.

2 kvarnar: Damir Mehic. Står för ett gäng matchavgörande ingripanden, speciellt räddningen på nicken i andra halvlek där han får sträcka ut rejält. Har inte haft så här mycket att göra sen förra året, men visar här att han bibehållit den fina formen från förra året.

1 kvarn: Niclas Andersen. Den tillsammans med Calle som bäst stod emot Värnamos offensiv som tilläts skölja över oss i våg efter våg i Bergholtz frånvaro. Spelar hårt och tufft men nästan hela tiden på precis rätt sida gränsen.