Kvarnrapport: GAIS – J-Södra

Hemmapremiär, solsken och SEGER! Helvete vad gott livet är vissa söndagar. Eftersom ni såg matchen ägnar jag inte en rad åt att beskriva några skeenden men eftersom somliga av er hade druckit så mycket att ni inte såg vem som var vem, så kommer här en kvarnrapport, så att ni i alla fall får reda på vilka fyra som var allra bäst.

4 kvarnar: Niclas Andersen. Vann boll mer än någon annan. Värderade rätt i princip varenda gång huruvida han skulle falla eller stöta och fortsatte helt enkelt på den inslagna vägen vi sett under försäsongen med att lyckas kombinera hårdhet och aggressivitet med smart positionsspel. Thelin är hans gubbe vid J-Södras mål, men det är en bra prestation från Thelin och inte en dålig från Andersen. Pluspoäng för efter matchen-intervjun i klubb-tv när han förklarar att vi efter 2-1 går ner på en 5-3-2:a och bevakar ba. Känns som gjord för vänstermittbacksrollen i 3-5-2.

3 kvarnar: Jonas Lindberg. Med Johan Svahn snart skadefri så fanns det en möjlig duell mellan honom och Dusan om vem som skulle ta frisparkarna. Myggan tar dem resten av året om han vill.

2 kvarnar: Junes Barny. Rörelsen, intelligensen, passningarna. Skapar chanser åt sig själv och för andra. Nära att spela fram både Edin och Erik till 1-0 redan första tio minuterna (om de hade förvaltat framspelningarna bättre) och fortsatte hota hela matchen. Får straff genom att vara modig och smart när han tar sig in framför Thelin, petar bort bollen och tar tacklingen. Kombinerar dessutom sitt offensiva spel med att vara aggressiv och att agera pådrivare för resten av laget.

1 kvarn: Marcus Bergholtz. Slog för en gångs skull bort en del passningar, framförallt i första halvlek, men det defensiva jobb han gör, de ytor han täcker, räcker gott och väl till en kvarn. Är fruktansvärt viktig för att kunna frigöra våra mer offensivt inriktade mittfältare till att låta dem göra det dem är bäst på. Dessutom nyttig att ha i luftspelet med i övrigt väldigt korta mittfältare och bara två lite längre backar.