Kvarnrapport

kvarnligan_ny

Äntligen lite jävla glöd och vilja, inte bara på läktaren. Det blev som vanligt en jämn tillställning när vi gästade Olympia. En oerhört märklig utvisning på Calum lade grund för vad som skulle bli 30 min kämpa-in-i-döden-mentalitet och det gick vägen igen. Axén uttryckte vikten av stödet från klacken som sjung oavbrutet och bar fram spelarna sista halvtimmen, något vi gärna gör gång på gång när man får se den typen av inställning GAIS visade.
I övrigt noterar jag väl att det var ett väldigt litet fall framåt spelmässigt men mest, som jag tidigare skrivit en mycket bättre inställning av spelarna. Det kan dock ha varit det lilla vi behöver för att få lite medgång och det kommer att straffa Norrköping på söndag tror jag.

I matchen var Erik Johansson, frånsett en enda felpass en gigant. Det är inte omöjligt att vi har ännu en spelare som kommer växa till sig och bli en stor mittback i GAIS. 4 kvarnar.
Mervan Celik sprang å sprang, vann dueller och satsade med 110% in i nickduellen som gav GAIS 1-1. Givetvis var det ingen jävla frispark, man får röra varandra i fotboll. 3 kvarnar.

Henrii Sillanpää har inte mycket att göra, men när HIF forcerar är han där och tar ner bollar, boxar och får göra någon räddning och det ser stabilt ut, på målet är han givetvis helt chanslös. 2 kvarnar.

Sista kvarnen är återigen den klurigaste, Ayarna gjorde det bra på mitten. MarGus slet likaså. Men det blir ännu en back som får kvarn. Kenneth Gustafsson får sin första kvarn för året för ett stabilt jobb på kanten.

Jag vågar inte ens tänka på hur resan hem hade blivit om Linus fått sätta sitt friläge i sitt allra första inhopp i allsvenskan. Vi kommer få se mer av hans snabbhet i slutet av matcher och jag är övertygad om att han kommer stänka dit något kontringsmål inom kort.

Vi ses på matchen