Kvarnar

På grund av en sjukhusvistelse har ni inte fått några kvarnar för de senaste matcherna, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så varsågoda.
Falkenberg

Trots hela 19 avslut varav 12 på mål förmådde GAIS, för dagen i svarta byxor, bara få in en boll i mål. När topplaget Falkenberg dagen till ära är hypereffektiva blev det här egentligen en match som bara varade i 65 minuter.

Kvarnar fanns trots detta att delas ut:

4 kvarnar

Joel Johansson

Joel får återigen kvarnar trots sin för tillfället totala oförmåga att få in bollen i mål, men hans insats i det defensiva arbetet och forecheckingen (för att prata hockeyspråk) gör att motståndarna stressas till misstag redan i uppspelsfasen. Skulle behöva en stor och stark targetplayer som anfallspartner för att få ut max av sina kvalitéer?

3 kvarnar

Adam Eriksson

Att starta med Aubynn på mitten och flytta ut Adam på kanten var väl milt sagt inte det smartaste draget Askebrand gjort.

Adam skötte dock sina kantuppgifter med bravur, säker i passningsspelet och god teknik.
Flyttas in i mitten mot Assyriska på bekostnad av Aubynn?

2 kvarnar

Hampus Andersson

Växer mer och mer i kvarnredaktionens ögon, löpstark och en fin inläggsfot. Tar hand om allt mer fasta situationer när Drugge placeras i skottläge strax utanför straffområdet. Detta resulterade i en assist till målet.

1 kvarn

Björn Andersson

Förlorar en nickduell som leder till ett av Falkenbergs mål, men Björn får matchens sista kvarn tack vare att han var enda GAISare som lyckades få in bollen i mål. Att Björn börjar få till det offensiva huvudspelet lovar gott inför framtiden.

Hammarby

Varannandagslaget GAIS tog sin fjärde seger inför årets hittills bästa publiksiffra på Gamla Ullevi mot ett förvånansvärt svagt Hammarby som saknade både Kennedy och Erik Sundin på plan och sin katt på läktaren.

4 kvarnar

Calum Angus
Årets mest positiva överraskning som istället för att ”sitta ut ” kontraktet verkar ha knutit näven rejält. Resolut i brytningarna och överraskande offensiv i sin ytterbacksroll.

3 kvarnar

Björn Andersson

SBoV börjar mer och mer visa upp den kvalitén man minns från Björns första sejour i GAIS.

Bidrog starkt till Bajens uddlösa anfallsspel.

2 kvarnar

Andreas Drugge

Fortsatt inblandad i det mesta som händer offensivt för GAIS, krönte insatsen med att återigen slå in en straff. Har en tendens att vilja göra saker lite för snyggt emellanåt.

1 kvarn

Joel Johansson

Hur kan Joel få kvarn när han sumpar så mycket som han gör?
Mål sumpandet vägs upp av hans oerhörda slit med löpningar utan boll, men även otacksamt jobb i defensiven. Glöm inte heller att det var Joel som ordnade straffsparken.

Ljungskile

4 kvarnar

Calum Angus

3 kvarnar

Kenneth Gustavsson

2 kvarnar

Björn Andersson

1 kvarn

Joel Johansson

Värnamo

4 kvarnar

Joel Johansson

3 kvarnar

Andreas Drugge

2 kvarnar

Björn Andersson

1 kvarn

Hampus Andersson