Knutna jävla nävar.

GAIS ordförande Tomas Andersson har publicerat en text på gais.se. Som kanske till viss del skakar om, men som också är en välkommen insikt. >>>

Det är ett illa dolt faktum att saker är riktigt jävla jobbiga och tuffa, i vår moderförening. Vi kan dock konstatera att GK inte var så fel ute som en del ville påskina att vi var. Vi sade till så tidigt vi kunde, och blåste populärt i visslan. En hel del skakade på huvudet och sade att vi var snett på det, undrade vad vi ville med vår sak.

Nu är dock ingen större anledning för någon att slå sig för bröstet. Snarare är det dags att kavla upp ärmarna ännu en bit. Huvudet ner i skiten och nävarna knutna. För det finns förstås ingen annan väg än hårt, effektivt jobb. Lägg alla onödiga saker och kostnader åt sidan och hjälp till. Och lägg saker på bordet.

Först och främst är det jävlar i mig din plikt, japp plikt, som gaisare att gå på matcher, köpa biljetter/årskort. Plöja ner ännu mer av dina surt förvärvade och skattade kronor, i framtidsfond & hinkar, eller annat som kommer GAIS tillgodo.

Hjälp din förening på alla sätt du kan. Att lägga pengar är en sak. Och det gör vi varje vecka, i den mån vi kan. Men kanske finns det mer? Kontakta GAIS och erbjud de tjänster som du känner att du har möjlighet till. Låt föreningen använda det du kan göra. Eller säg till Gårdakvarnen, ifall du vill att erbjudandet och frågan skall komma därifrån istället.

Vi är ganska många i den här staden, och landet i övrigt, som kallar oss gaisare. Vi är inte dom som lägger oss ner, som skiter i det när grejer bara fortsätter att slängas i ansiktet på oss. Den som inte pallar för stunden tar sig en vilopaus och kommer tillbaka med styrka. För tillbaka kommer vi.

Vi är det släktet som fan aldrig ger upp. De kan fortsätta kasta skit mot oss. Vi tar emot, om inte med ett leende så med ett uppsträckt finger. Och med en kämpaglöd som Fotbollssverige aldrig har skådat. Föreningen och färgerna är (stora delar av) våra liv. Vi är (stora delar av) föreningen. Nu jävlar visar vi att vi menar allvar.

 

Gårdakvarnens styrelse