Helt under isen – Kvarnrapport Dalkurd

Fy fan…

Det blev en ny överkörning.

Det såg inledningsvis rätt bra ut och vi kom runt på framförallt högerkanten men inspelen hittade ingen särskild och andrabollarna vanns undantagslöst av motståndarna. Efter att Calle satt bollen i ribbans översida runt 10 min kom känslan smygandes att vi tyvärr redan hade tömt vårt offensiva kapital. Första målet är otroligt undermåligt i försvarsväg. Motståndarna fyllde på både på kanten och i boxen och de bolltittande gaisarna tappade helt Sabovic som kunde ta ner och bomba in i lugn och ro. Vid tvånollan spelar förvisso motståndarna ut oss snyggt, men i skottögonblicket står båda våra mittbackar och ser livrädda ut och Awad får all tid i världen på sig att lägga in den i nätet. I halvtid agerar Ingelsten korrekt och flyttar upp Wängberg istället Pllana med Olsson som ny mittback och Drinan istället för Saebbö, två spelare som båda varit osynliga under första halvlek. Men effekten uteblev då 2019 års sämsta kollektiva försvarsinsats uppenbarar sig i form av 3-0 till motståndarna. Denna gången är det 8 bolltittande gaisare som helt släpper Awad mitt vid straffpunkten. Han behöver inte ens löpa sig till en yta, han är bokstavligen ute på söndagspromenad mitt i straffområdet utan att någon ens är i närheten. Fy fan…

Efter målet öser Dalarna på och vi ska vara glada att det inte resulterar i något ytterligare. Sen återhämtar sig GAIS något och våra ytterspringare Wängberg och Bohm är båda nära att reducera. Calle får en hyfsad dubbelchans också. Ett logiskt resultat sett till chanserna hade varit 6-3.

Kvarnanalysen: Ska vi fortsätta spela 4-4-1-1 så måste vi ha en bättre balans på mittfältet som nu är för offensivt nu med Pllana, Bohm och Cirak, med endast Bergholtz som är mer defensivt lagd. Jag hoppas att Wängberg får fortsätta på vänsterkanten när brassen är spelklar och att Olsson eller Predrag teamar upp med kaptenen, samtidigt som Cirak flyttar upp ett snäpp bakom vår forward. Tyvärr har vi nog investerat i för många anfallare för att det ska bli verklighet, men något måste göras.

4 kvarnar Marko Johansson
Gör ett gäng bra räddningar som håller siffrorna nere. Hade ingen chans på något av målen.

3 kvarnar De tillresta supportrarna
Ett väldigt bra bortafölje trotsade motgångarna som tog sig hela vägen upp till Gävle denna söndag.

2 kvarnar Ingen jag kan komma på

1 kvarn Wängberg
Får den för sin andra halvlek ute på kanten.

På söndag är det dags för den sinnessjukt viktiga matchen mot bottengänget BP. Jag lovar att resultatet här kommer betyda allt när serien sammanfattas om 10 omgångar. Vid vinst kan vi, om övriga resultat vill sig väl, kliva upp på säker mark och jobba upp en sexpoängslucka till direktnedflyttning. Vid förlust kan vi ligga sist. Kom nu och se skiten på plats, för det blir inte mer dramatiskt än så här.

Fy fan…