Hell week, here we come a.k.a. kvastkvarnar

30 minuter som lovade mycket gott och en stadig defensiv matchen igenom. Inom första minuten hade GAIS fått både löpningar och bollar in i motsåndarnas straffområde och det kändes direkt som att laget var sugna på att lira boll. Att inte allt sket sig innan vi passerat 5 minuter får vi dock tacka herr Karlsson i målet som kom ut perfekt och räddade friläget från Kroon precis framför målområdet. Karlsson slapp göra fler superräddningar, men var ändå stadig. På tilläggstid fick han till och med beröm från expertkommentatorn för sitt stabila luftspel.Sen blev det mest tuggande i backlinjen, men vid ett par tillfällen bröt vi oss igen motståndarnas mittfält, rättvända med bollen på fötterna och skapade några okej lägen. I slutet på halvleken tog tyvärr hallänningarna över allt mer och började ta sig runt på kanterna med lite inspel som följd, men inge större fara då backlinjen värnade målet på bästa sätt.

I andra inledde många gaisare med att tjuva lite i uppspelet med att döna iväg långbollar så fort HBK satte in lite press, men efter ett tag hittade laget tillbaka till sitt lugn i passningsspelet och laget kunde ta sig upp lite i banan igen. Det var dock de långa, direkta uppspelen som renderade i att vi oftast tog oss till ytterligare nästanlägen. Mervans frispark och nick i slutet av matchen var det närmsta vi kom att få in bollen.

Sammanfattningsvis ett steg i rätt riktning. Nu är det dags för hell week med Degerfors och Gifflarna i andra ringhörnan och vi kan gå upp med otroligt välsträckta ryggar när vi tar oss an kampen. Men det kommer krävas mycket slit om i ska ha med oss en påse poäng ut i veckan efter. Hoppas att laget fortsätter att våga.

4 kvarnar Nikola Ladan

Mittfältet och anfallet börjar hitta sin balans och när de jobbar upp ytor med löpningar och större rörelse kan Nikola hitta spelare att passa på kanter, i djupet och att använda som bollplank.

3 kvarnar Charlie Weberg

Weberg stod stadigt och lugn på sin nyfunna vänsterbacksplats. Kommer bli mer bekväm desto mer han får spela.

2 kvarnar Boris Lumbana

Hade en hel del att göra när bollarna började strömma in från motsåndarnas högersida och höll stenhård koll på Boman.

1 kvarn Mathias Karlsson

Utstrålade lugn och räddade laget det första han gjorde.

Hell week är här. Vilken låt gäller?

Visa resultat

Loading ... Loading ...