Doing the oromantisk fembackslinje

Ännu en svettig match mot ett svettigt motstånd. Degerfors var på besök med bruksjärnet fortfarande hett glödandes inuti de värmländska skorna. De hade väl förhoppningar om att fortsätta ösa på och skapa en ny målorgie, men se, det blev ingenting med det när GAIS trädde fram med den gamla köttmuren och säkrade ännu ett mållöst kryss.

Matchbilden blev väl ungefär som jag förväntat mig och hoppats på sett till förutsättningarna, även om vi hamnade lite väl lågt i långa stunder, men det var ändå okej med tanke på hur Degerfors gjort pulvermos av många lag det senaste. Det blev en trettiminutare igen av bra omställningsspel i vilket fall. Vi kunde haft en ledning efter att Mervan dratt iväg en dönare från 20 meter, men målis i Dif fick till en bra räddning. Sen var det mycket nästanlägen som vanligt. Martinsson och Yarsuvat hade bollen på fötterna inne i straffområdet utan att det blev något av det.

I andra blev det spel mot ett mål under stora delar. De gångerna vi kom upp kring deras straffområde slutade det nästan alltid med en farlig kontring åt andra hållet när vi inte kunde ”döda” anfallet. Men när vi sammanfattar matchen så får det uppoffrande försvarsspelet från vår sida stå som segrare. För vi kämpade frenetiskt för att freda vårt mål och det var alltid en grönsvart lem redo att täcka upp allt som kom farandes emot oss. Och sen ska vi inte att glömma Karlssons sinnessjuka reflexräddning. Herrejävlar, vilken räddning.

Jag har svårt att tänka mig att det kommer bli en annorlunda matchbild nu när vi åker till Sundsvall, så vi får hoppas att det tas tillvara på de lägen som dyker upp och att laget inte är helt slutkört efter allt springande i den här matchen.

4 kvarnar Niclas Andersén
Kom äntligen till start och tillförde energi och en massa härliga löpningar uppför vänsterkanten.

3 kvarnar Boris Lumbana
Lugnet självt.

2 kvarnar Calle Elfgren Nyström
Gör allt rätt.

1 kvarn Mathias Karlsson
Gör en matchräddande räddning igen.

 

Hell week är här. Vilken låt gäller?

Visa resultat

Loading ... Loading ...