Gårdakvarnens årsmöte

Gårdakvarnen höll sitt årsmöte i Folkets hus på Järntorget, torsdag 12 december. knappa 50 röstberättigade var på plats och hade en trevlig kväll. Styrelsen blev till ungefär hälften ny, inför 2014. Och så utsågs förstås årets vinnare av Herbert Lundgren-trofén.

Knappt 50 röstberättigade tog sig till Folkets hus för att vara med på Gårdakvarnens årsmöte 2013. I en förening med dryga 300 medlemmar kan det tyckas som ganska få närvarande. Men det brukar ligga ungefär däromkring.

Inbjudna gäster var Tommi Vaiho och GAIS ordförande Tomas Andersson. De båda intervjudades inför besökarna, och fick också frågor från en del av publiken. Båda fick ge sina bilder av året som gått, och framförallt då säsongen som gått. Denna text är inte utrymmet för att återge allt som sades. Men man kan säga att det var två uppskattade gäster, som verkar trivas bra i vår förening. Och som såg fram emot 2014.

Årsmötet var en ganska snabb affär, i det stora hela. Följande saker är dock värda att notera:

  • Gårdakvarnens ekonomi är klart i balans. Föreningen ökar sin omsättning jämfört med året innan. Och man gör en liten vinst.
  • Pubfrågan behandlades. Och det är ingen hemlighet att det har varit och blivit svårarbetat att få till samarbeten med pubar, så som det var förr i tiden (typ 4, 5 år bort…). Men årsmötet gav kommande styrelse i uppdrag att arbeta vidare med frågan. Och medlemmar med tips och kontakter uppmanades att hojta til.
  • Mötesordförande var som så många gånger förr Ove Lundgren. Vid sin sida hade han Gustav Landström som skötte sekreterar-posten. Båda utförde jobbet med bravur.
  • Sittande styrelse beviljades ansvarsfrihet för 2013.
  • Medlemsavgifter för 2014 kommer att vara oförändrade, jämfört med 2013, bestämde årsmötet. Det innebär alltså 100:- för ungdomar upp till 18 år. 200:- för vuxna. Och 400:- för familj (två vuxna och två barn/ungdomar).
  • Sittande styrelse lade fram ett förslag om ny hedersmedlem i Gårdakvarnen. Efter att en mötesdeltagare uttalat sig, så ändrades förslaget. Och det röstades sedan igenom av årsmötet. Därmed är Veronica och Ragnar Uhlin hedersmedlemmar i vår förening, Gårdakvarnen. Stort grattis, och välförtjänt uppmärksamhet!

Slutligen och innan årsmötet avslutades, så redovisades röstsiffrorna för Herbert Lundgren-trofén 2013. Priset skall enligt stadgarna gå till den spelare som under innevarande säsong visat störst GAIS-hjärta. Alltså inte nödvändigtvis till den som varit bäst. 5 spelare fick röster, och med en ganska bred marginal stod det klart att Tommi Vaiho får priset för 2013. Vi säger stort grattis till Tommi!

Självklart röstades det fram en ny styrelse, av årsmötet. Och det gick helt enligt valberedningens förslag. Gårdakvarnens styrelse för 2014 ser därför ut enligt följande:

Ordinarie ledamöter
Joel Otterloo Kuronen, ordförande
Lina Henrikson, kassör
Hanna Strömbom
Martin Larsson
Hanna Brown
David Landerin
Jon Blomberg
Rasmus Risedal

Suppleanter
Calle Techera
Robin Peterson
Jimmy Käck

Detta innebär att det i samband med det här är läge att säga stort tack för hjälpen till Martin Bornstein, Fredrik Karlsson, John Pernsved, Mats Pettersson samt Fredrik Carlsson. Det är inte alltid ett lätt, eller ens roligt arbete. Men oftast, så. Samtliga har gjort det med den äran under sina år i styrelsen.

Gårdakvarnens nya styrelse och medlemmar har ett klart intressant 2014 framför sig. Och med den kraft som finns kring det här laget vi älskar, så kan det komma att bli riktigt bra. Framförallt när vi gör saker tillsammans, då alla andra jävlar har räknat ut oss.

Gårdakvarnen mal igen!