Fredagsmyskvarnar

Så var det då åter dags för en fredags match, synd bara att det var en klämfredag. Men var det klämdagen eller debaclet på Studenternas som fick publiksiffran att stanna på 2150 personer? Kombinationen är väl svaret. Var inleder man då fredagsmyset när man har GAIS på sitt hjärtasmedaljon? Ja nu måste väl svaret vara väl inpräntat? ”En trappa upp” på John Scott´s Stable Kyrkogatan 33 för er som händelsevis missat gemenskapen, tjötet, neggandet, laguppställningar och diverse kylda drycker. Matchen då? Ja som vanligt så var det en nykomponerad uppställning. Visserligen startades det med 4-3-3 mot Sirius men endast under 30 minuter då ett röttkort förändrade förutsättningarna. Avstängningen på Ekunde gjorde att Calle Svensson fick kliva in ett steg i planen och spela mittback för första gången i GAIS.

Nytt på ytterbackspositionerna, sittande mitt och höger anfallare blev det också jämnfört med Sirius matchen.I första halvleken lyckas GAIS få ihop två avslut, dessvärre inget på mål! AFC United fyra avslut, två utanför och två på mål var av ett slinker in i 25 minuten. Eller slinker, det är ett riktigt vackert mål där AFC sågar upp GAISs högersida med några välriktade passningar, lågt inlägg mot första stolpen där Chidi Omejes efter riktningsförändring i löpningen möter upp med vänsterfoten och får in bollen vid bortre stolpen. Ja det var väl första halvlek det.

I andra halvlek börjar GAIS vaska fram några chanser och i 50 minuten slänger Bragi på ett skott som tar på en back och stutsar tillbaka på Bragis fot och vidare fram till Lundgren som smeker upp den i målvaktens vänstra hörn. GAIS fortsätter hålla i taktpinnen men har fortsatt svårt att få till nått på sista tredjedelen av planen och i slutet av matchen så tillåts AFC vaska fram ett antal farliga lägen bl.a. två på hörna! 10-14 i avslut mot ett lågt spelande AFC säger väl att det finns fortsatt mycket att jobba med men ändå kändes det som den här matchen var ett steg i rätt riktning. Åtta poäng på åtta matcher och nu är det är dags att möta i tur och ordning Ängelholms FF (b) IK Frej (b) Mjällby (h) Syrianska (b) Kiken (h). En titt i tabellen säger dessa lag måste vi plocka poäng av, helst alla!

4 Kvarnar, Johan Lundgren. Några bra pass och löpningar. En i virket och en i nätet. En hygglig dag på jobbet.
3 Kvarnar, Patrik Ingelsten. Kommer in mer och mer i spelet och levererar några läckra passningar och nickskarvar i denna match.
2 Kvarnar, Tommi Vaiho. Räddar oss igen när AFC forcerar på slutet av matchen.
1 Kvarn, Bragi Bergsson. Liksom Ingelsten missa Bragi mycket av försäsongen men har nu börjat spela upp sig och gör en stark andra halvlek med bollerövningar och passningar.