Framtidens GAIS

Framtidsfonden – Ibland måste man lägga personlig prestige åt sidan för ett större och viktigare mål.

VGVAL11

Det är inte ditt fel, det är inte Gårdakvarnen eller GAIS Tifos bengalbrännande som är fel och det är inte mitt fel att problematiken kring GAIS ekonomi ser ut som den gör. Det är huvudsakligen vår demokratiskt framröstade styrelses fel att vi behöver få in 1.5 miljoner i likvida medel innan året är slut för att klara elitlicensen.

Ja, det vore ett stort misstag att fokusera så mycket på att se framåt att man glömmer av att kolla vad som gick fel, och därför göra om samma misstag om fem eller tio år. Men om vi vill att föreningen ska finnas 2020 så måste vi skjuta fram diskussionen tills vi vet att vi klarar degraderingshotet från SvFF.
Alltså: lägg prestigen åt sidan, lägg bråken åt sidan (fram tills årsmötet åtminstone) och sätt in så mycket du någonsin kan i framtidsfonden.
För även om den egentligen just nu borde heta akutfonden så blir det ingen framtid om det inte sätts in pengar – mycket pengar – och det nu! Oavsett om man tycker att någon annan borde ta ansvar (det är trots allt inte du som gjort fel) så är det viktigaste att klubben överlever. Det hjälper inte om rätt eller fel person får bära hundhuvudet om föreningen ändå gått i konkurs, eller hur?

GAIS har lovat oss att vara öppna med hur och till vad fonden används.Vill vi veta var våra skänkta pengar går så har vi också rätt att få veta det, något som styrelsen nu tillmötesgår.

Så bröder och systrar, medgaisare, töm sparkontot, slå sönder spargrisen och stå upp för GAIS. Ca 2 miljoner kronor ska fonden vara uppe i innan 31:a december. Vi måste vara fler än 350 personer som är beredda att offra delar av egen kassa för att GAIS ska överleva.

Och det är dags att göra det nu.
http://www.framtidsfonden.se/

// GAIS Tifo och Gårdakvarnen

Rättelse: det är i första hand elitlicensen som ska räddas. Hot om kunkurs finns fortfarande, men ska i dagsläget beskrivas som mindre trängande så länge elitlicensen räddas.