DHÄGFM – Kvarnrapport Sundsvall

Vi har helt klart problem. Men problemet är inte att vi förlorade en jämn match borta mot ett toppsatsande Gif Sundsvall. Det är sådant som kan hända. Problemet är att vi slarvat bort så många matcher innan den här sammanstötningen, där vi borde presterat, levererat och fått med oss viktiga poäng att nu blir poängtappen i de ”svåra” matcherna så mycket mer kännbara.

Vad göra då? Ja, fortsätta mala på. Enklare sagt än gjort så klart, men kan vi bibehålla prestationerna så kommer också resultaten att ramla in. Om jag jämför den här matchen med exempelvis den mot Norrby så är skillnaden att vi sätter ett drömmål i krysset den gången, medan här så är det motståndarna som gör det.

Om jag ska peka på något så tycker jag att vi är lite villrådiga när vi tar oss fram till motståndarnas straffområde. Där behöver vi vara snabbare i beslutsfattandet. Trots detta så avlossar vi många skott i hyfsade lägen under hela första halvlek, men det blir mer som ett långt uppvärmningspass för Blazevic än något annat. Skönt att vårt centrala mittfält var påkopplade från start den här matchen i vilket fall. Det blir så mycket enklare att spela fotboll då…

Jag hoppas att alla på Gaisgården bibehåller fokus och kan fortsätta köra på med hundraprocentigt snurr fram till på lördag. Då är det maximal krigarinsats som gäller borta mot hemmastarka Jsödra, så på med vikingahjälmarna, invadera motståndarnas straffområde och kämpa till sista övertidsminuten. Det skulle vara otroligt skönt att gå in i uppehållet utan att förlora sista matchen dessförinnan. Kanske till och med vinna den. Ujujuj.

Ändå helt sjukt att vi fortfarande ligger på över halvan av Superettan, även om det är en haltande tabell. Det om något säger väl hur jämna årets serie är. 16 lag som är för bra för division ett men för kassa för Allsvenskan. Trots detta kommer minst två lag att tvingas iväg i vardera riktningen. Vi får se vilka det blir.

4 kvarnar – August Wängberg

Stängde sin kant, vann duellerna och hade flera fina aktioner framåt i planen.

3 kvarnar – Joackim Åberg

Var stabil matchen igenom och länkade ihop mittfält och anfall på ett föredömligt sätt.

2 kvarnar – Aiham Ousou

Gick sin vana trogen segrande ur duellerna och hade inga större problem med de tippitopptippade toppanfallarna hos motståndarna. Tills 87e minuten då.

1 kvarn – Adnan Maric

Med lägre utgångspunkt och större del i speluppbyggnaden så glänser Adnan allt mer.