Derbykvarnar

Det blir utökad ledning i toppen när derbykvarnarna delats ut

En oerhört viktigt och skön derbyseger i en match som våra atleter, av någon anledning i svarta byxor, borde ha avgjort tidigare när ÖIS decimerat till 10 man gick ner på tvåbackslinje.
I vanlig ordning är det hårdare konkurrens on kvarnarna efter en seger, kvarnredaktionen fastnade för följande kvartett:

4 kvarnar

Andreas Drugge

Framstår mer och mer som värvningen som kan vara skillnaden mellan en bottenstrid och en placering på övre halvan. Börjar bli tjatigt att nämna att Drugge ligger bakom det mesta i anfallsväg. Riktigt läcker avslutning på det matchavgörande 1-0 målet och sånär krönte han insatsen med ett till mål på stopptid.
Vi anser dock att det blir lite löjligt när en spelare som varit i både Blowit och Röva klappar sig på klubbmärket.

3 kvarnar

Calum Angus

Tillbaka i gammal god form, stenhård i närkamperna, resolut i brytningarna och stark i huvudspelet. Stod för minst två stycken avgörande brytningar.
Kan Augustsson verkligen peta Calum till nästa match?

2 kvarnar

Tommy Vaiho

Håller sin första nolla för säsongen, bra i luftrummet och börjar mer och mer inge förtroende hos försvar och oss på läktaren. Vass räddning på Örgrytes volleyavslut i andra halvlek.

1 kvarnar
Hampus Andersson

Sliter som ett djur och bidrar med mycket såväl defensivt som offensivt, perfekt passning fram till Drugges mål.

För övrigt anser vi att Mommo eller Joel borde gjort varsitt mål på de frilägen de skapade, vi tycker också att Adam Eriksson och Björn Andersson svarade för starka insatser som sånär resulterade i kvarnar.