Borlängekvarnar

Att det fortfarande stod 0-0 efter tjugo minuter kändes nästan som ett rån. När sedan Cirak gick sönder hade jag gråten i halsen och var redo att kapitulera. Men turen i oturen var att det långa avbrottet kylde ner motståndarna en aning och när Boris gick in och började leverera på mittfältet blev jag lite gladare igen. Spelet jämnade ut sig en aning och det kändes såklart kuken när de tog ledningen precis innan halvtid. Men ibland händer det oväntade och Nettans långskott letade sig in i lökpåsen bakom motståndarmålvakten precis därefter.

Andra halvlek var vi med bra ett tag, men som vanligt utan att skapa så mycket. Motståndarna kom till ett par högklassiga chanser som Marko löste galant. Bra aggressivitet matchen igenom hos våra atleter la grunden för att vi fick med oss en poäng från denna matchen. Hade någon erbjudit mig en pinne innan matchstart så hade jag så klart tagit den och sprungit.

I övrigt. Ofta pratar man om att ett lag förtjänar att vinna. Men om det ena laget behöver 10 superlägen för att göra ett mål samtidigt som det andra sätter sin enda chans så ser jag inte varför det första laget skulle förtjäna det mer. De är ju bevisligen 10 x så kassa framför mål. Det logiska är så klart att de bör vinna ur en statistisk synvinkel och prestationen talar ju för att de kommer plocka fler poäng än det andra laget. Men förtjänar det? icke.

4 kvarnar Calle Nyström
Vann dueller och blockerade skott som en galning. Ingen kom förbi honom denna matchen.

3 kvarnar Marko Johansson
Var på rätt plats, bra reflexer och tog rätt beslut. Formtoppad till svenska U21-matcherna.

2 kvarnar Boris Lumbana
Spred ett lugn omkring sig när han fick bollen på fötterna och använde med fördel sin fysik både med och utan boll.

1 kvarn Netinho
Ett skott ett mål en kvarn. Gör du mål för GAIS denna säsongen så får du automatiskt ett streck i protokollet.