Bibelkvarnar

Årets andra bortaresa gick till Smålands Jerusalem och de sköna människorna med den rätta tron som mötte upp vid Nils Ericson räckte till att fylla en dubbeldäckare.
Väl ute på Riksväg 40 så serverades en mycket väl smakande och läskande bibelbål. Samtalsämnena var de gamla vanliga. Startelvor, vem ska göra målen och var är Pule?
Väl Jönköping så kom vi lite snett på det och fick oss en promenad genom vackra Stadsparken med milsvid utsikt över södra Vätterbyggden. Ska också finnas ett Arboretum där, men ibland ser man inte skogen för alla träden. Matchen då?
Ja det blev sannerligen ingen ”Walk in the park” för GAIS. J-Södra angav tonen från första stunden och i den åttonde minuten fick Tommi gör sin första kvalificerade räddning som skulle följas av flera. I den tjugoandra minuten trodde väl de flesta att 1-0 målet hade lagets men assisterande stod och vinkade glatt! Framåt var det som vanligt inte mycket att skriva hem om.

Andra halvleken börjar som första med ett rivstartande J-Södra men efter hand så spelar GAIS upp sig och efter ett dubbelbyte i 65:e minuten så skapas också några målchanser där Linus ”ickeavslut” kanske var den farligaste.
Men i 82 minuten så faller målet. Efter det så är det väl bara Lundgrens direktutvisning i 95 minuten som lämnar ett avtryck och det med en två matchers avstängning.

Återigen fick vi se ett GAIS som i och för sig inte släpper in mer än högst ett mål men har hur svårt som helst att få till ett anfallsspel med hjälp passningar längs backen. Men det kanske inte är grejen, vad vet jag. Hemresan ägnades mest åt att leta efter appen ”hitta Pule” och räkna fram vilket målsnitt som behövs för att skrapa ihop tillräckligt många poäng för en anständig tabellplacering. IN GAIS WE TRUST

3 kvarnar. Johan Lundgren, kan inte vara roligt att möta denna terrier över 90 minuter och i den 95 minuten small det till ordentligt. Kämpa tag, några hyggliga passningar och ett avslut belönas med 3 kvarnar och ett rött kort.
2 kvarnar. Tommi Vaiho fick gör de räddningar han är bäst på, mota skott i målområdet och det blev ett antal av dessa.
1 kvarn. Björn Andersson, GAIS tillbaka pressat, mycket dueller runt straffområdet. Ja då tar SBoV chansen att ”glänsa”.