Yes sir, rätt upp i skrevet – Rese- och kvarnrapport TFF samt cupkvarnar

Er kvarnrapportör är trött. Mycket trött. Rätt in på första arbetsdagen från Gårdakvarnens buss, via ett snabbt nattstopp hemmavid. Härlig dag i måndags. Jag lyckades ändå hålla söndagssupandet på en hyfsad nivå, även om det lyckades åka ner en, eller möjligtvis två, shots med fernet i strupen på vägen ner tillsammans med ett gäng bärs för att skölja ner den inte helt romantiska eftersmaken. Är det bortaresa i Limousinebuss så är det. På hemvägen var det dansgolv, nicktävling och terapisamtal, vilket så klart underlättade hanteringen av det mindre smickrande resultatet och prestation. Att vara tillbaka på bortabussen kändes så klart riktigt gött och jag kan varmt rekommendera alla att börja tokgaisa på bortaplan igen.

Matchen då? Jag har egentligen inte så mycket att säga mer än att jag tycker att vi borde ha spelat lite rakare, lite längre och lite mer direkt och vara lite mer sviniga. Det var i vilket fall vad min fyllehjärna kunde registrera, men det är svårt när en knappt fattar vad som händer på andra sidan planen. Synd att målet blev ett riktigt rövigt sådant, men är bollen inne så ofta i och omkring vårt straffområde som den var under matchen så kan det så klart hända när det flyger bollar till höger och till vänster. Det värsta är väl att vi knappt lyckades skapa ett enda läge på hela matchen. Ny match på tisdag mot ett J Södra som väl inte heller känns stekheta direkt. Den får vi se till att vinna.

4 kvarnar – Jonas Lindberg

Myggan får numera automatiskt 4 kvarnar tills motsatsen är bevisad.

3 kvarnar – Malcolm Moenza

Har skrapat ihop till några kvarnar för den senaste tidens prestationer.

2 kvarnar – Mathias Karlsson

Lugn och stabil.

1 kvarn – Filip Örnblom

Det känns tryggt att ha en lång, gänglig blondin på mittbacken igen och han får därmed en gratis välkomstkvarn.

Cupkvarnar

En kort resa till Vänersborg en sån där cupkvalarkväll där hälften av superettan-lagen antingen åkte ut eller klarade sig kvar med ett nödrop i förlängning eller efter straffar tog oss till skådeplatsen för GAIS-Vänersborgs IF. En härlig liten arena med ett härligt litet motstånd, men vad hjälper det när GAIS är inne i en självförtroende-svacka? Det var skakigt och nervöst, och hade Vänersborg haft lite mer kvalitet borde de både tagit ledningen och kvitterat tidigare än de gjorde. Med några byten i halvlek stadgade vi ändå upp laget och borde antingen avgjort eller åtminstone stängt matchen vid 2-1. Kvarnar ska ändå delas ut och ges till följande spelare:

4 kvarnar: Julius Lindberg, ständigt ett hot på sin vänsterkant. Fixade straffen till 1-0 och var ständigt aktiv. En av de spelare som visade på ett högre tempo än sina motståndare från en lägre division.

3 kvarnar: August Wängberg. Resolut och också en av de som visade på större styrka, mer tuffhet och mer pondus än sina motståndare.

2 kvarnar: Malkolm Moenza. Kom in med fart, inställning och var förbannad. Gjorde en assist och hade bara löpningarna och avsluten från medspelarna varit lite bättre borde det varit minst en till. Brände en straff vilket sänker betyget.

1 kvarn: Oscar Ekman. Tog sista straffen vilket räcker till en kvarn, men visade i övrigt att det är en bit upp till Mattias Karlsson.