Kvarnrapport Halmstad + Mjällby

2019 verkar vara året då GAIS äntligen fått lite fjutt på bortaspelet. Efter fyra bortamatcher är vi fortfarande obesegrade. På bussen ner var förväntningarna rätt dämpade. Efter fredagens torsk mot bonkegänget Frej och en på pappret svår uppgift mot HBK som verkade fått effekt av sitt tränarbyte så fanns det inte mycket som tydde på seger.

Matchen hinner knappt dra igång innan Bergholtz får gå upp helt ren i den främre delen av målområdet och enkelt nicka in 0-1. GAIS har övertaget och i den 22 minuten skickar Bohm fram en boll som Nikola enkelt petar in. Efter detta börjar HBK ta över och vi får vara glada att vi bara tappar in ett mål innan halvtidsvilan.

Andra halvlek är en lång pina på läktaren. Halmstad har spelet men skapar inte särskilt många hundraprocentiga lägen. Herr Klitte blåser så fort någon lägger sig, vilket leder till att mycket handlar om att försvara straffområdet från olika fasta. Detta gör vår backlinje tillsammans med Marko utmärkt och segersviten behålls intakt!

4 kvarnar Marko
Radar upp klassparader och äger luftrummet  tillsammans med mittbacksparet.

3 kvarnar Wahlström
Vårt mittbackspar gör det bara bättre och bättre för varje match. Efter bandagering känns det som mer eller mindre varje inspel stångas iväg av Wahlströms panna.

2 kvarnar Nikola
Gör det bra som uppspelspunkt under perioder när vi är pressade. Återigen är han på rätt plats i boxen när det gäller och kan enkel peta in en boll.

1 kvarn Nettan
Visar att han håller hög superettanklass även som mittfältare.

Mjällby Away

Vi åker mot det oheliga landet i öster, landet där sodomi och tidelag är det normala, landet där djurplågare och rasister regerar, landet som trots detta gav oss Daniel Nicklasson och en otroligt dålig andremålvakt, vi åker mot Listerlandet. Borta är det nya hemma, GAIS är faktiskt bättre på bortaplan än hemmaplan i år, och låt oss hoppas att vi kan få uppleva ännu en resa fylld av glädje och välmående. Det sista kan vi nästan lova oavsett resultat i matchen, då resan är lagom lång, vårsolen bränner och det är för fan lönehelg. Boka in dig och polarna nu direkt, anmälan sker som vanligt via: https://gardakvarnen.eventsmart.com/events/