En bra halvlek räcker aka dalakvarnar

En spännande startelva denna matchen. Till stor del rotation på grund av tätt matchande, men jag tycker även att uppställningen var lika mycket ett taktiskt väl genomtänkt drag av Stefan Jacobsson denna afton. En hel nykomponerad triangel till höger med ungdomarna Lindberg, Åberg och Martinsson som deltagare hade ett fint samarbete och tog sig fram bra längst med kanten under första halvlek. Div 2-gänget hade inga större problem med Dalkurds Allsvenska värvningar på sin sida av planen under första halvlek. Uppbackade av Wängberg som ny mittback såg det väldigt trevligt ut.

Vi får snabbt utdelning av vårt presspel och kommer till några hyfsade skottförsök. Vid 1-0 är det just Lindberg som sätter press på motståndarnas bollförande mittfältare och denne bombar hem en passning på egen back som gör en läcker skenbensmottagning med benskyddet rätt ut till en framrusande Mervan. Mervan gör inga misstag när han får löpa in solo i straffområdet. Pang i bortre. Så jäkla gött.

Inget är väl så förvirrande som handsregeln, framförallt i dessa VAR-tider, men när John Junior sträckte upp handen på Yarsuvats frispark så fanns det inga tvivel. Solklar straff. Det fanns heller inga tvivel när Ladan klev fram och smekte in den i mål. Otroligt gött.

Yarsuvat fortsätter att vara väldigt viktig i offensiven, men det känns som att han har börjat ta avsluten lite för tidigt, lite för långt ut. Antagligen en reaktion på att vi inte hittar honom så ofta inne i straffområdet och de gångerna vi gjort det har ju ribban varit i vägen. Men han har så pass hög nivå att det kommer snart börja rassla till löknätet även för honom.

I andra halvlek korrigerade motståndarna taktiken och gick lite rakare och snabbare mot mål. Samtidigt bedarrade GAIS anfallsförsök och presspel betänkligt. Antagligen spelade ledningen en roll men fram tills reduceringsmålet kändes det inte jättefarligt när motståndarna tog sig fram, även om det blev lite svettigt efter målet. 99 % av alla anfall kom på motståndarnas vänsterkant, men det blev ofta inte farligare än att Karlsson kunde hålla boll efter varje skott.

En bra halvlek räckte och vi kan nu se fram emot att krossa Trelleborg i nästa omgång.