Vinnare av Herbert Lundgren-trofen 2018

Herbert Lundgren kom till GAIS från Lundby 1924. Fram tills dess att han la skorna på hyllan 1935 gjorde högerbacken 213 seriematcher och noll mål. Med nio medaljer är han den mest behängde Gaisaren genom tiderna. Lundgren beskrivs som en stenhård evighetsmaskin.

Priset är ett av Fotbollssveriges mest prestigetyngda och ska enligt Gårdakvarnens stadgar gå till den spelare som under innevarande säsong visat störst Gaishjärta. Alltså inte nödvändigtvis den som har varit bäst, även om detta alltid har varit en viktig faktor för de som röstar.

Med en ovanlig klar marginal röstade Gårdakvarnen fram vår skånske vicekapten Marcus Berholtz till vinnare och vi hörde av oss till segraren för en kort intervju:

Grattis! Hur känns det att vinna fotbollssveriges tyngsta Individuella pris? Jag känner mig mycket stolt över denna utmärkelse. Att få denna sortens uppskattning värmer och sporrar till att ösa på ännu mer. Vill tacka hela supporterskaran för denna säsongen och att vi alla gick samman när de behövdes som mest.

Det är enbart två spelare som vunnit priset två gånger tidigare, ingen två gånger i rad. Vad ska du göra 2019 för att tangera dem och bli den förste att vinna två gånger i rad? De hade varit fräckt som fan att göra de men helt ärligt vill jag bara att vi vinner matcher, hela tiden. Vill ha en ordentlig revansch för denna säsongen.

Vem hade du röstat på om du varit medlem i Gårdakvarnen? Jag hade röstat på Conor, fystränare i klubben. Han har ett riktigt jävlar anamma tillsammans med exceptionell kunskap.

I februari möter vi ett lag som är mest kända för att Bert Karlsson supportar dem. Vad är din relation till Skara Sommarland och varför är High Chaparal bättre? High Chaparral utklassar Sommarland. Du har lukten från knallskott, tågrån och slipper hålla efter barnen från att drunkna.

Vi kunde i GP häromdagen läsa att vår huvudtränare uppmanade folk att hota honom, vill du uppmana oss Gaisare till något inför 2019? Fortsätt dominera läktarna som ni gör så ska vi ge er det spel ni förtjänar.