Umekvarnar

GAIS mot Ume. Det var full fart från båda lagen när domarens startsignal ekade i den tomma betongklumpen och det var lite som att kolla på en entusiastisk Div 2-match där båda lagen ville spela snabb fotboll med högt presspel men ingen hade riktigt förmågan att utföra det fullt ut. Det var långa stunder flipperspel på mitten och alla jagade boll och spelare som tokar samtidigt som passningsspelet för GAIS del var stundtals bra, stundtals sisådär när bollarna studsade runt i tombolan på mitten. Mitt gamla GAIS-hjärta kämpade tappert för att överleva ansträngningen.

Även om båda lagen kom till spel med ett snarlikt spelupplägg var det GAIS som matchen igenom ett strå vassare än sina kontrahenter och UFC fick mestadels jobba i försvarsställning, men när vi väl fick fram bollen till den sista tredjedelen tog det oftast stopp eller blev till ett skott utifrån. I andra halvlek tryckte vi ner gästerna ytterligare fram tills utvisningen och efter det fick vi försvara hem poängen utan att Ume tog sig till någon direkt farlighet.

Målen då? Hade Norges gamla kontringsextremist Egil ”Drillo” Olsen slagit på Dplay i samma sekund som Ladan fick bollen på egen planhalva och sett honom dra iväg den perfekta boll som hamnade på en framrusande Wängberg, sett honom ta den med sig lika perfekt på bröstet och kolungt lobba in den till Yarsuvat som stötte in den i mål, ja då hade han nog kommit i byxan.

Men den dåliga kommunikationen som stundtals infann sig mellan mittbackar och målvakt i matchen mot Trelleborg verkar vara bestående och det blir ju otroligt frustrerande att se ett sådant mål komma till när gästerna inte har skapat ett pess på hela halvleken. Bättre jobb där tack.

I många hänseenden tog vi oss an matchen på samma vis som i segern mot Dalkurd fast tyvärr så studsade inte bollarna vår väg denna gången. Men jag tycker mig se att vi hittar ytterligare dimensioner i vårt anfallsspel där vi kan nyttja både långbollar och ta oss fram längs med marken centralt och på kanterna och om vi är lite mer noggranna när vi kommer in framför och runtomkring motståndarnas straffområde så är jag övertygad om att det kommer bärga en hel del poäng framöver.

4 kvarnar – August Wängberg
Funkar som beprövat lika bra på vänsterkanten och har nu roterat sig igenom backlinjen, med den äran. Grym aktion vid målet.

3 kvarnar – Nikola Ladan
Börjar hitta sin plats mer och mer tillsammans med Åberg.

2 kvarnar – Charlie Weberg
Hade bra precision i sina offensiva aktioner och stadig i defensiven.

1 kvarn – Boris Lumbana
Given centralt i backlinjen.