Sundsvallskvarnar

Hösten är här och GAIS är ett vinnande lag igen. De flesta, även undertecknad, hade nog förväntat sig att GAIS skulle ställa upp med samma elva och samma formation som senast i segern mot Trelleborg. Det blev genast vilda spekulationer när startelvan lades upp om hur laget egentligen skulle formera sig, men till slut landade allting i en 4-2-3-1-uppställning där hög press och hålla det tight centralt var ledstjärnorna.

Vi vaskade nästan omgående fram en målchans när Mervan kom loss, men sen fick Gifs en period när de lyckades utnyttja kanterna för att ta sig fram till några hyfsade inläggslägen samt göra det snöpliga frisparksmålet. Just då kändes det lite oroligt. Men atleterna lät sig inte betvingas utan fortsatte med den höga pressen, vann bollen och tog sig omedelbart fram till en handfull nästan-lägen.

Jag vill så klart inte förta något från vår egna insats, men motståndarnas backlinje lös inte direkt av självförtroende och Yarsuvat kunde ju bara tacka och ta emot när han fick bollen serverad framför målet. Yarsuvat sprang sig även senare till ett friläge som han borde ha utnyttjat, men dönade bollen rätt på målvakten. Ju längre halvleken led, desto grönsvartare blev den och bollen tog sig in i motståndarnas straffområde gång på gång på gång.

Andra halvlek tog vid där första slutade.GAIS pressade på och Sundsvall fepplade i uppspelen så att vi även fortsättningsvis kunde vinna bollen högt och komma till inspel i offensivt straffområde eller få frisparkar i bra lägen, vilket också var upprinnelsen till att Adnans fot väldigt påpassligt stötte in bollen efter ett inte helt klockrent målvaktsingripande. Julius fick avsluta målskyttet med ett distinkt skott efter en magisk pass av Mr Weberg i backlinjen. Gott. Riktigt gott.

Mot slutet av matchen föll vi ner i det mer bekanta låga försvarsspelet vilket gav gifflarna några halvchanser, men det redde ut sig som vanligt.

Som alla vet är det dags för en smålurig bortamatch mot Brage på onsdag. Kan vi få till en bra prestation även där så bådar det gott. Vi har ju inte tokdominerat på bortaplan hitintills, så vi får hoppas att laget är taggade till tänderna och tar med sig energin hela vägen upp till Dalarna denna gången.

4 kvarnar – Boris Lumbana 

Trivs som makrill i vatten på det defensiva mittfältet. Styrkan, lugnet och passningsspelet gör honom till en stor tillgång och matchens bästa

3 kvarnar – Charlie Weberg

Är otroligt viktig med sin vänsterfot och gör många bra bollvinster

2 kvarnar – Adnan Maric

Skänker energi till laget med sitt eviga löpande och fortsätter att göra poäng

1 kvarn –  August Wängberg

Sista kvarnpoängen har en handfull aspiranter, men det finns en anledning till att flest bollvinster kom på högerkanten, så Wängberg tar sig sin vana trogen och kniper en pinne

 

Klarar vi detta? (Din chans att kappvända)

Visa resultat

Loading ... Loading ...