Sunday GAIS

Söndagen närmar sig.

Den traditionsenliga kampen för överlevnad fortsätter och ångesten ligger som en tät dimma runt oss, inom oss och överallt däremellan. Som vanligt, men framförallt imorgon, rekommenderar vi i Gårdakvarnen att du gör det mesta av dagen tillsammans med oss andra gaisare. Vill du ta dig an dramatiken som stundar i din ensamhet, kanske framför en TV som du kan stänga av om det blir för läskigt eller uppgivet, så får du så klart göra det. Men vill du utforska ditt fulla känsloregister ska du uppleva fotbollen så som den är skapt att upplevas. På plats, med alla andra, i en kollektiv psykos. Ta med dig ditt bagage till läktaren och släpp ut det i 90+, så stöttar vi laget till säkrat kontrakt. Vill allting sig väl kan vi sedan dansa ut i höstkvällen tillsammans*.

För en klubb som väcker känslor, med ett lag som knäcker ben, i en stad som omfamnats av hösten, i den eviga cykel av kollaps, hopp och kärlek som kallas GAIS.

Och just det. Innan och efter matchen är den naturliga mötesplatsen för alla gårdakvarnar på John Scott’s Stable. Öppnar kl. 12 och stänger kl. 12. Söndagens resa börjar och slutar där.

*Observera att detta är bildligt uttryckt, det får under inga omständigheter förekomma dans på eller i närheten av en fotbollsläktare