Sammanfattning av årsmötet

Gårdakvarnens årsmöte hölls igår på Il professore. Ungefär 45 personer hade hittat till detta möte. Vi snackade med Kenneth om säsongerna som han varit i GAIS, presenterade en spelare med ett rykande färskt kontrakt, röstade fram en ny styrelse samt gick till nyval..

Mötet började med en intervju med Kenneth om hans 13 säsonger i GAIS samt hans syn på händelserna kring hemmapremiären, även kallad #bengalgate i sociala medier.  Kenneth berättade att han fortfarande väntar på ett kontraktsförslag från Lundén och hyllade den nya tränarsammansättningen och han sa ”Jag hoppas på att göra min 14e säsong i GAIS nästa år”. 

När händelserna i hemmapremiären där hans dotter Alma fick rök i ögat kom på tal sa han ”jag var förvånad att det blev en grej av det. Det var fult att blåsa upp det på det viset som GP gjorde. Tråkigt att det blev så”, ”Min dotter går fortfarande på alla matcher och har nästan lärt sig namnet på alla spelarna”.

Nästa gäst att intervjuas var vår senaste kontrakterade spelare Shkelqim Krasniqi. Den så kallade hemliga gästen. Han hade precis signerat sitt kontrakt med GAIS innan han (och agenten) gjorde entre. Varför firade Shkelqim mot hammarbyklacken och varför kom han försent till samlingen på gamla ullevi? Det var frågor som besvarades och som vi låter vara lite exklusiva till den tappra skara som faktiskt gick på årsmötet.

Själva årsmötet var en ganska snabb affär, i det stora hela. Följande saker är dock värda att notera:

  • Mötesordförande var som så många gånger förr Ove Lundgren. Vid sin sida hade han Erik Bergkvist som skötte skrivandet. Båda utförde jobbet med bravur.
  • Gårdakvarnens ekonomi är klart i balans. Föreningen ökar återigen sin omsättning jämfört med året innan. Vi gjorde en vinst även i år. Årets vinst kommer att återinvesteras i resorna nästa säsong.
  • Sittande styrelse beviljades ansvarsfrihet för 2014.
  • Medlemsavgifter för 2015 kommer att vara oförändrade, jämfört med 2014, bestämde årsmötet. Det innebär alltså 100:- för ungdomar upp till 18 år. 200:- för vuxna. Och 400:- för familj (två vuxna och två barn/ungdomar).

 Slutligen och innan årsmötet avslutades, så redovisades röstsiffrorna för Herbert Lundgren-trofén 2014. 

Priset skall enligt stadgarna gå till den spelare som under innevarande säsong visat störst GAIS-hjärta. Alltså inte nödvändigtvis till den som varit bäst.  

När då resultatet skulle läsas upp var det en uppmärksam kontrollant som höjde rösten och påpekade att det fanns betydligt fler röster än närvarande röstberättigade personer på plats. Ett nyval utlystes och när sedan rösterna återigen var räknade fick vi ett korrekt resultat. Vad som föranledde denna situation kan man bara spekulera i.

Vinnare: Kenneth Gustafsson

Gårdakvarnens styrelse för 2015 ser ut enligt följande: 

Ordinarie ledamöter

Joel Otterloo Kuronen, ordförande
Lina Henrikson, kassör
Fredrik Bengtsson
Hanna Brown
Oguz Demir
Jon Blomberg
Rasmus Risedal
Mia Pettersson
Jimmy Käck
Martin Hjalmarsson

Suppleanter

Martin Larsson
Fredrik Carlsson

Detta innebär att det i samband med det här är läge att säga stort tack för hjälpen till Hanna Strömbom, Robin Petersson och Calle Techera. Det har varit ett roligt och händelserikt år. Puss på er!

Gårdakvarnens nya styrelse och medlemmar har ett år med resor, fester, käbbel, kärlek, drama, slagsmål, ljummen dryck, bengaldiskussioner och lite fotboll framför oss.  

Det kommer bli fantastiskt!