Plastkvarnar Varberg

Det var rusk och friska vindar nere i Varberg när GAIS begick årets näst sista träningsmatch inför stundande premiär. Kvaliteten på matchbilderna i första halvlek påminde dock mer om en framgooglad rumänsk fulstream än något jag faktiskt betalade pengar för att se. Må så vara en prova-på period för två kr till vår lokala fulmedia, men det var uppenbarligen två kr för mycket.

Nåväl, det gick ändå att se vad som hände nere på planen och det gick inte att missta att vind och väder gav underlag för en ganska stökig första halvlek, men de moment som fungerat tidigare fungerade fortsatt bra och de moment där det varit svajigt fortsatte att svaja. Boris tog plats bredvid Ladan, eller snarare strax ovanför honom men nedanför Åberg i en lätt asymmetrisk formation, för att ge ytterligare understöd till backarna när bollen skulle fram.

Jag gillar att Stefan Jacobsson fortsätter med en viss rotation här under försäsongen och jag tycker att det är helt rätt att vi fortsätter arbeta med att spela oss ur den höga pressen, även om det till stora delar misslyckas i denna matchen. Skulle samma situation uppstå i en seriematch, med slarv och allmän förvirring, så förväntar jag mig så klart mer pragmatism för att kunna säkerställa ett bra resultat. Om vi hela tiden tappar bollen framför eget mål får vi väl tjonga lite också . Vi har ju snabba gubbar så några långbollar in bakom motståndarnas backlinje då och då skulle nog inte skada. Men om vi ska ta oss fram med bollen på fötterna så är ju träningsmatcher till för att just träna på just sådant. Jag hoppas bara inte att effekten blir motsatt och allt självförtroende körs i botten bara för det hackar. Om vi gör liknande bolltapp mot nästa motståndare kommer firma Edvardsen, Abraham och Bertilsson med flera att få fira tidig julafton.

Skulle det hända saker framåt så var det framförallt vänsterkanten med Andersén, Lindberg och Åberg som hittade varandra fint i kombinationer innan avlösningen i 55 minuten. Det var även spännande att se våra nyförvärv men de hann inte lämna så mycket avtryck på den korta tiden.

4 kvarnar – Julius Lindberg

Ser spelsugen ut och vårdar bollen bra.

3 kvarnar – Niclas Andersén

Fortsätter att ta sig fram bra längst med kanten.

2 kvarnar – Joackim Åberg

Är vän med bollen hela matchen.

1 kvarn – Michael Kargbo

Såg rivig ut och lyckades krångla fram vår typ enda målchans i andra halvlek.

Snart seriepremiär. Du känner...

Visa resultat

Loading ... Loading ...