Plastkvarnar och sprit

Så var försäsongen igång och det var precis lika kallt och jävligt som vanligt uppe på läktaren. Er tillförordnade plastkvarnsredaktör hade för en gångs skull fått tag på en riktig vinterjacka, vilket skänkte mer värme än vanligt, men det hjälpte inte fingrar, tår och ansikte från att domna bort till slut. Trots ihärdigt kaffedrickande. Det blir till att införskaffa en plunta till nästa match och fylla den med något gott.

Nu blir det inga skarpsinniga analyser av matchen eftersom er TF plastkvarnsredaktör inte besitter sådana djupgående kunskaper, men överlag kom alla spelare undan med minst ett godkänt betyg. De offensiva spelarna blir dock utan poäng då de inte lyckades lägga någon boll i nät, men de kommer säkert att jobba ikapp sig allt efter försäsongen lider vidare. Det centrala mittfältet och ytterbackarna var det som imponerade mest på redaktören denna dag.

4 kvarnar – Niclas Andersén
Andersén gör sig bäst i en fyrbackslinje och hann med ett ihärdigt löpande längs med kanten med inlägg, skott och tacklingar innan låret rök. Plastkvarnsredaktören hoppas att en toppnotering här ger honom den extra energin som behövs för ett snabbt tillfrisknande.

3 kvarnar – Marcus Bergholtz
Det känns tryggt med Bergholtz på plan och kaptenen höll igång spelet genom hela matchen.

2 kvarnar – August Wängberg
Jobbade hårt även på sin kant och drog iväg ett gäng inlägg innan han flyttade in som mittback.

1 kvarn – Marko Johansson
Smyger in och kniper en pinne tack vare reflexbenparaden på friläget i första halvlek. Agerade även mittback vid ett tillfälle i andra.

I halvlek delade Gårdakvarnen traditionsenligt ut Herbert Lundgrentrofén till den av årsmötet framröstade vinnaren. För 2018 ansågs som bekant Marcus Bergholtz ha visat mest GAIS-hjärta. Eftersom GK inte fick chansen att dela ut HL-trofén till Calle Nyström under fjolåret så fick även han ett formellt överräckande på plan.

Efter matchen intog Gårdakvarnen ETU för att tina upp och Calle, Predrag och Pllana vara på plats för ett intimt intervjutillfälle där många och spännande frågor avhandlades. Bland annat fick Calle analysera matchen och prata om läget i truppen samt recensera Håkans senaste platta. Predrag berättade bland annat hur en gör för att inte bli utvisad efter två gula kort i samma match och bedyrade sin skuldlöshet efter att ett tröjbyte felaktigt gav honom frisparksmålet mot GAIS i höstas. Leonard Pllana fick frågor om sin relation till Edin, hur vi ska uttala hans efternamn, favoritliga och även svara på den eviga frågan om vem som har… ja ni vet.

Nu ser vi fram emot att se truppen fortsätta slipa formen nästa helg mot Norrby. Medans ni väntar på detta kan ni även passa på att boka er till första cup-matchen mot Örebro. Lamadjur!