Plastkvarnar J-Södra

Premiären närmar sig med rejäla kliv och spänningarna i flera av mina hjärnlober tilltar. Nu måste saker börja falla på plats. Gör de det? Ja. Och nej. Fast mest ja.

Den tilltänkta startelvan har bara ett par platser kvar där det finns funderingar om vem som ska starta. Ladan fick 90 minuter idag och jag misstänker att Boris kommer få 90 minuter mot Varberg innan Jacobsson tar beslut om vem som ska starta genrepet och därmed premiären. Kanske gäller detsamma Alexandersson och Åberg på det offensiva mittfältet. Det kommer så klart även bli intressant att se om våra nyförvärv hinner visa framfötterna innan allting drar igång, men där förväntar jag mig ingeting direkt. Angenäma problem för en gångs skull.

Matchen då? Jodå, det fanns positiva bitar och även en del att fortsätta jobba på. En jämn match mellan två jämna lag. Det jobbigaste var det faktum att vi fortsätter att fastna och tappa boll när vi sätter igång spelet från eget straffområde. Att motståndarna inte lyckas nyttja alla bolltapp till att skapa fler rejäla lägen är bra, men det kanske är en kalkylerad risk när vi ändå har Magic Matte i mål. Vem vet, han nyper ju allt den gubben. Men så fort vi får fast bollen högre upp så lyckas vi nästan alltid hitta fram till rätt go’a ytor runtomkring motståndarnas mål och i perioder har vi full koll på händelserna.

Hur matchbilderna såg ut mot samma motståndare förra året så är det helt klart ett fall framåt i vilket fall. GAIS on.

4 kvarnar – Mathias Karlsson
Två superräddningar senare hade GAIS hållit nollan igen.

3 kvarnar – Joackim Åberg
Har sällan sett så livlig ut som när han hoppade in en bit in i andra.

2 kvarnar – Daniel Sterner
Fortsätter att riva runt och hugger in ett mål denna gången med.

1 kvarn – Adnan Maric
Jobbar på, tar en del stryk och är ruggigt stabil.