Plastkvarnar falk-skändarna

Skändar falkenbergare laxar eller falkar? Därom tvista di lärde. Vad är lite skönspel och segrar på en försäsong värt? Oftast inte ett jävla skit. Men med tre välspelade matcher och 7 hypotetiska poäng på dessa så dryftar sig ändå kvarnrapportören till att hävda att det är positivt och värt något, det spel GAIS presterar. Istället för ett sovande Norrby och ett division 1-lag från någon av de tre små städerna kring Göta Älvs begynnelse så mötte vi nu det förmodade topplaget Falkenberg, och GAIS var faktiskt mycket bättre än dem. Visst var det rätt hög felprocent på sina håll (vi kollar på dig Boris), lite slarviga avslut (Johansson, Alexandersson) och det är fortfarande mycket som kan bli bättre, men ett GAIS som presterar såhär jämnt och bra så här tidigt har inte skett på så lång tid att kvarnrapportören inte kan komma ihåg en bra säsong att jämföra med. Detta innebär inte att vi ska fundera på allsvenskt avancemang eller dylikt, men att vi ska kunna hoppas och kräva mer än de senaste årens kräftgång.

4 kvarnar: Viktor Alexandersson. Brände en del och fipplade bort några lägen, men kvarnrapportören väljer att se glaset som halvfullt. Han tog sig till flera lägen inne i straffområdet och gjorde ju till slut också vårt mål. Fin rörlighet och fina fötter. Som många spelare som kommer nerifrån divisionerna lär det väl gå lite upp och ner i prestationerna, och det är nog inte en gubbe som gör 90 minuter i 25+ matcher, men han visar ju ändå i dag att han kommer kunna göra nytta.

3 kvarnar: Joakim Åberg. Vilka passningar. Grabben är på riktigt i år. Förtjänar kanske inte riktigt tre kvarnar men får dem ändå för att det vattnas i kvarnrapportörens mun när han tänker på ifall Åberg i år ska dominera matcher i superettan såsom han stundtals gjorde på träningar förra året.

2 kvarnar: Nikola Ladan. Med hans intåg tog vi över mittfältet fullkomligt i andra halvlek. Styrde tempot och skar linjer med sina passningar fram i banan, in mellan motståndarnas lagdelar. Börjar äntligen se ut som den Ladan vi såg i Degerfors, vilket även det gör att saliven droppar ner på haklappen som kvarnrapportören försett sig med för att inte förstöra tangentbordet.

1 kvarn: Malkolm Moenza. Behövde knappt 20 minuter för att tysta tvivlarna och göra vänsterbacksplatsen till sin? Kanske är det att ta i, men fortsätter han som han inledde kommer ovanstående ha skett innan serien ens har börjat.