Kvarnrapport!

Pekingkvarnarna är här liksom GAIS första 3-poängare!kvarnligan_ny

Det pratades redan på Gamle Port om att vändningen skulle ske idag, vi skulle ta tre poäng. Det var liksom inget å snacka om. Jag kan inte påstå att jag var riktigt lika säker femton minuter in i matchen. Det såg fortfarande lite krampaktigt ut.

Men efter ett tag åt sig GAIS in i matchen, inte minst Wanderson som såg mer och mer taggad ut. Han började vinna dueller och slå ordentliga passningar, kunde göra sin spelare. Ja det var skillnad helt enkelt.

Men Wanderson i all ära, i denna matchen får han stiga åt sidan för en gigant i målet. Henri Sillanpää motade allt och lite till och är tveklöst förtjänt av 4 kvarnar! Det står dessutom klart i skrivande stund att Sillen har högst räddningsprocent i hela allsvenskan med 88% stoppade skott.

Wanderson får inte heller två kvarnar, för där har vi säsongens utropstecken än så länge. Kungen i luftrummet där bak som inte gav Norrköping mycket för att lyfta långa höga bollar mot vår säkra mittback Erik Johansson som får 3 kvarnar.

Nu kan vi dock välkomna Wanderson in i kvarnligan 2012 och vi gör det med glädje! Han var inte suverän, men han är på gång det är jag övertygad om. Men om inte annat är han fan värd 2 kvarnar bara för det oerhört vackra målet.

En kvarn får en kille som slet och slet under hela matchen, han vinner boll och han fördelar den samma och syns sällan väldigt mycket i matchen. Men den här dagen skulle han bli ihågkommen för något annat än hårt slit och spelfördelning.

Nämligen dagen som blev St’ Reubens day, för alltid skall vi fira den 22 April som kungar och drottningar, för då gjorde Reuben Ayarna sitt första mål i den finaste av tröjor! Han gör sig därmed förtjänt av den sista kvarnen!