Kvarnar Ängelholm

Årets andra kvarnrapport ger Sälungen hans första kvarn och ledningen totalt behålls.

Det var återigen dags att färdas ner för västkusten, denna gången till fel sida Hallandsåsen. GAIS tog årets fjärde poäng trots spel med 10 man i över en timme, våra offensiva spelare fortsätter leverera framåt och vi fortsatte på den inslagna vägen med att på bortaplan utgöra hälften av den totala publiken.

Kvarnarna delas ut enligt följande:

4 kvarnar

Andreas Drugge
Vinner och fördelar bollar på ett utmärkt sätt, vrider upp och ner tempot när det behövs.
Slog flera farliga och luriga hörnor, insatsen kröntes av straffmålet.
När Drugge har bollen händer det saker.

3 kvarnar

Joel Johansson
Joel får sina kvarnar för hans otacksamma slit och löpningar utan boll som kvarnredaktionen älskar. Fixade fram den tveksamma straffen. Kunde själv blivit målskytt men lyckades snubbla på sig själv i friläget. Haltade betänkligt i slutskedet. Vi håller tummarna att det inte var något allvarligt, för ett GAIS utan Joel är ett sämre GAIS.

2 kvarnar

Thomas Askebrand

Att fortsätta spela med två anfallare på bortaplan trots en man mindre är modigt och gav sånär årets andra trepoängare. Hade Ängelholm däremot fått in cykelsparken på tilläggstid hade han antagligen idiotförklarats för det taktiska draget. Kvarnredaktionen gillar modet!

1 kvarnar

Jesper Florèn
Gör en stabil insats, är alltid med och fyller på framåt från sin ytterbacksposition. Bra inläggsfot, det var inte många Ängelholmsanfall som uppstod på Florèns kant

 

För övrigt anser vi att detta var en mycket stark laginsats från GAIS sida, något man inte direkt kunde säga om många matcher ifjol. Övriga som förtjänar ett omnämnande är Linus Tornblad som har ett fint samarbete med Joel på topp och Björn Andersson som gjorde sin bästa insats hittills i Superettan.

Till sist tycker vi också att den makalöst dåliga domaren ska ha sig en känga, den tveksamma utvisningen på Augustsson förändrar matchbilden totalt och kostade kanske GAIS ytterligare två poäng. Makabert var ordet!