Höstångestkvarnar

På grund av omständigheter bortom min kontroll har jag inte kunnat se GAIS sedan vi åkte på nöten uppe mot Umeå för snart en månad sedan och lite förhoppningar hade jag allt på att vi skulle ha ryckt upp oss en aning sedan dess, men uppenbarligen har vi inte blivit ett dugg bättre under tiden. Öster gjorde det bättre på den regntunga planen och, trots att de knappt skapade någonting de heller, avgick välförtjänt med segern. Precis som vanligt så inledde vi hyfsat med Weberg och Lumbana som uppspelsregissörer men redan då lös den offensiva delen av uddlöshet. När motståndarna sedermera fick igång sitt presspel och började pumpa bollar ut på kanterna så rök all vår förmåga till offensiva utflykter och en bra räddning från Karlsson var det som höll oss kvar i matchen. Hade det inte varit för att så mycket står på spel så hade jag nog somnat där jag satt.

I andra halvlek fortsatte båda lagen att suga men Öster var hela tiden lite tyngre, vann lite mer andrabollar, motlägg, lyckades i pressen osv och var mer självklara i sitt direkta och raka spel. Men inget av lagen skapade ett piss ändå och då är det ju självklart att matchen avgörs på deppigast möjliga sätt. Genom ett självmål. Det var egentligen först sista 10 minuterna som vi lyckades få in bollen i motståndarnas straffområde genom att också gå lite rakare och längre, men vi har ju inga boxspelare som kan jobba fram chanser när bollen väl dimper ner, så alla inspel flög ut lika fort som de kom in och det fanns ingen som lyckades plocka upp dem för att bibehålla lite tryck.

Varför vi inte kom upp i någon slags nivå denna matchen vet jag inte, lika lite som jag inte kan förstå hur ett brunkigt lag som Öster jagar allsvenskt. Men vad fan, det är Superettan så ingenting är ju vettigt någonstans. Ny chans att suga liiite mindre nästa vecka och förhoppningsvis krossa Akropolis. Dödsångest fram tills dess.

Ha det gott.

4 kvarnar – Emil Wahlstöm
Gammal är äldst, som de brukar säga.

3 kvarnar – August Wängberg
Alltid bra.

2 kvarnar – Mathias Karlsson
Gjorde det han kunde och skulle.

1 kvarn – Boris Lumbana
Jobbade hårt på mitten.