Hemmabortapremiärkvarnar

Den första av vårens fredagsmatcher bjöd på strålande väder och på Stallets tak gick det inte att ta miste på entusiasmen över att arbetsveckan var slut. Gks vana trogen fanns det Djs på plats och det fanns även gott om välklädda kvarnar att prata fotboll med (OBS. Ingen i shorts).

GAIS drog igång på sedvanligt manér och pressade järnet från start. Öster var inte med på noterna alls första 25 minuterna och under en period var det 21 spelare på deras planhalva. I chansväg borde vi kanske ha fått fram lite mer och när det väl hände så var det Karl Bohm som var där. Annars kom det en del skott men samtliga fastnade på Östers backlinje. Vi fick även en gött frisparksläge men det ville sig inte. Istället var det motståndarna som gick till halvtidsvila i ledning efter ännu ett otagbart drömskott. I början av andra var det direkt fullt ös på vänsterkanten när Wängberg fick flera precisionspassningar varav ett instick från Bohm resulterade i ett riktigt fint skottläge som gick i gaveln. Sen hade Pllana, Nikola, Bohm, Kabashi och Predrag alla bra lägen att sätta en boll, men det var Calle som tryckte in den. Vi är nu obesegrade och segerlösa efter två omgångar.

Klackinsatsen var riktigt bra denna dag och vi sjung från början till slut. Som vanligt med andra ord, fast med lite mer psykos. Perfekt storlek på klackläktaren men jag är fortfarande ett större fan av den sortens läktarlösning vi har på Gamla med en öppen långsida, precis som på gamla Gamla. Jag hoppas på att Staden Göteborg tar och bygger en snarlik arena på Heden nu när Vallhalla IP ska tas bort, så vi slipper åka vagnen ut till Hisingen vid försäsong/cup/dåligt gräs.

4 Kvarnar Karl Bohm
Var involverad i det mesta offensivt utom målet. Diagonallöpte sig till ett friläge när Östers ytterback klev upp på Pllana och brände en superchans precis framför mål i andra. Frispelade även Wängberg dessförinnan. Kanske borde de brända chanserna diskvalificera honom från kvarnlistan men detta tycker jag var hans bästa match hitintills. Med lite mer spets så kommer den här säsongen bli rolig för Karl Bohm.

3 kvarnar Nikola Asceric
Vann samtliga dueller i matchen när lagkamraterna serverade höga luftpastejer. Assisterade Calle vid målet, frispelade Bohm och fick iväg ett volley-karate-skott felvänd efter inspel från Wänberg. Fortsätter att dominera i motståndarnas straffområde.

2 kvarnar August Wängberg
Trots att stora delar av spelet även i denna match förläggs till högerkanten så lyckas Wängberg med i stort sett allt när han väl får chansen. Jobbar stenhårt och nog börjar vänsterfoten att hitta rätt vid inläggen. Gör förvånansvärt ofta sin gubbe.

1 kvarn Carl Nyström
Tog över kaptensbindeln i slutet av matchen och tackade för detta med att trycka in kvitteringen.

Nästa match blir en riktigt värdemätning när vi åker och möter BP på Grimsta. Och fotboll upplevs ju bäst på plats, så in och boka er direkt. En busslass är de fan värda.

//Kvarnrapportören