Glädjekvarnar

Efter förra veckans trista match med avsaknad av både spel och poäng var det en luttrad samling med människor som samlades på lördagsmorgonen. ”Välkomna till misärresa nr1 2015” som en van resenär uttryckte det och många som sjöng med i Barry McGuire dystra ”Eve of destruction” medan det var rätt tyst när Jimmy Cliff sjöng sin positiva ”I can see clearly now”.

Det blev lite bättre när milen och ölen avverkades en efter en men den riktiga förväntningen ville inte riktigt infinna sig.
GK hade som vanligt överträffat sig själva genom att fixa fram en kanonpub för uppladdningen och det var en fröjd att se hur baren var fullt bemannad och fixade den första anstormningen galant.

Men även här handlade mycket om frågor som ”när vann vi en bortapremiär senast” och ”ju bättre bortafölje/resa desto sämre resultat” Men när röken skingrats och matchen går igång infinner sig plötsligt den där känslan som saknats hela dagen, för att inte säga hela försäsongen, va fan det här ser ju bra ut… bollen befinner sig ju konstant på brukshjonens planhalva och livet känns ju plötsligt lättare igen. Tyvärr får vi ingen utdelning i första men det är ändå positiva tongångar.
I andra känns det dock som statarna kommer ikapp lite och efter Adams stolpskott samt Shkelqims utvisning är 0-0 något man står och hoppas på och bara längtar tills det skall blåsas av. Då slår han till!! En 19 åring!! En egen ungdomsspelare!! Och alldeles framför en klack som går totalt i eufori. Tack Bryan!!

Behöver jag skriva att hemresan blev magisk? Nää, trodde väl det..

4 kvarnar Bryan Johansson Att få göra sitt första riktiga mål och tillika segermål i A-laget på övertid med en man mindre på banan är så ogaisigt att det måste få 4 kvarnar

3 kvarnar Adam Eriksson Ett stolpskott som var värt ett bättre öde samt förmågan att lyckas ”göra sin gubbe” och även pressa motståndaren i uppspelet och därmed få till fler möjliga anfall belönas med tre kvarnar

2 kvarnar Shkelqim Krasniqi River och sliter hela tiden, tyvärr kommer detta inte vara sista korten för iår men en kämparinställning som förhoppningsvis sprider sig till fler. Sen tycker rapportören att det verkar som P-O fått till en bra konkurrens mellan Linus och Shkelqim. Bägge verkar känna ”att presterar jag inte på topp byts jag ut mot den andre”. Tror det kommer sporra dem bägge till högre höjder.

1 kvarn Johan Lundgren Äntligen fick vi se lite vassa passningar framåt, främst till Eliasson på kanten. Men även ett stabilt defensivt arbete. Dock finns det fortfarande förbättringspotential på vårt innermittfält men lördagen var ett stort steg framåt och belönas därmed med en kvarn.

Kvarnrapportören tackar alla inblandade för en trevlig lördag så ses vi en trappa upp den 20 april.