Ge fan i det.

Det är absolut förbjudet att kasta in saker mot och på planen, under matcher. Det är en gammal sanning. Idag mer aktuell än på väldigt länge.

s23

Gårdakvarnen tar kraftigt avstånd från och ställning mot det som hände under matchen mot Östersund, när det flög in en ansenlig mängd saker på planen och mot människor bredvid den. Just igår var det dessutom en hel del som satt under Sektion 23 som fick saker på sig. Och en stolsrygg som kunde ha skadat svårt.

Med Sektion 23 har vi fått det som vi har önskat länge; en klacksektion på långsidan. Vi hoppas att gårdagens händelser inte innebär att den flytten blev kortvarig. Många har arbetat länge och hårt med att Sektion 23 skall bli verklighet och fungera. Nu är det upp till oss besökare att förvalta det arbetet och förtroendet.

Vi anser att det är individer som kastar in saker. Och vi anser att det är gruppens uppgift att ställa sig upp och säga ifrån. Nolltolerans mot inkastade föremål. Dessutom, på förekommen anledning: som det är nu har vi familjeläktaren snett under Sektion 23. När man som igår tar sig ner till undre etage för att säga domaren ett par sanningens ord. Då tar man vägen genom familjeläktaren. Vid vinst och firande, inga konstigheter. Men när det är som igår så upplevs det uppenbarligen som stökigt och kanske till och med lite farligt, för kidsen och deras föräldrar. Tänk på vad det kan innebära.

Ta ansvar för dina handlingar. Inse att de får konsekvenser. En söndersparkad stol är en dryg tusenlapp i kostnad för föreningen. Förvänta dig att någon ställer sig i vägen och skriker på dig, nästa gång du planerar att kasta in något när GAIS spelar fotboll.

 

/ Styrelsen Gårdakvarnen