GAIS motionerar emot VAR till Göteborgs Fotbollsförbund

På Gårdakvarnens initiativ har GAIS under hösten i linje med tidigare årsmötesbeslut skickat in en motion till Göteborgs Fotbollförbund gällande Video Assitant Referee (VAR) som ett fortsatt led i arbetet med att motverka ett införande av systemet i svensk fotboll. Frågan om ett införande kommer sannolikt att avgöras på Svenska Fotbollförbundets representantskapsmöte, som hålls varje höst. Precis som på förbundets årsmöte utgörs där de röstberättigade av både elitklubbar och distrikten, alltså de lokala förbunden runt om i landet. De sistnämnda har en större andel av rösterna, 24st (1 röst per distrikt) av totalt 45. Svensk Elitfotboll (SEF) har 8st, Elitfotboll Dam har 6st, och Förbundsstyrelsen har 7st. Det är alltså troligt att även distrikten kommer behöva ställa sig emot VAR för att förhindra att systemet införs. och därför är vi nu mycket glada över att Göteborgs Fotbollförbund kan bli ett av de första att få ett årsmötesbeslut emot ett införande av VAR i svensk fotboll. Även supporterföreningarna för IFK Göteborg, Örgryte IS, och BK Häcken är informerade om motionen och uppmanade att se till att deras föreningar närvarar för att rösta igenom motionen. Hittills har vi fått bekräftelse på att IFK Göteborg kommer att rösta för GAIS motion.

Den här texten ämnar dels informera våra medlemmar i frågan, men kommer även med en uppmaning. Göteborgs Fotbollförbund består av en uppsjö av föreningar runt om i staden med omnejd, och det är dessa som kommer att rösta om motionen vid årsmötet den 27:e februari 19:00 på Ullevi Lounge. Vi vill därför be er som är engagerade i andra fotbollsföreningar inom ramen för Göteborgs Fotbollförbund att se till att även de tar sig till mötet för att se till att motionen bifalles. En förening har 1, 2, eller 3 röster beroende på storlek, och de mindre föreningarna i staden har därför mycket att säga till om. Så är ni medlemmar eller har kontakter i andra föreningar än GAIS, se till att utnyttja dessa under vintern, så ser vi till att ta ytterligare ett steg på vägen mot att förhindra att VAR införs i vår fotboll.

Frågor hänvisas i första hand till vår mail, styrelsen@gardakvarnen.se. Nedan följer en länk med information om årsmötet i fråga.

https://www.gbgfotboll.se/nyheter/20212/01/arsmote/

Väl mött,
Gårdakvarnens styrelse