Det är vår passion

En ljummen söndagskväll, våren värmer på utsidan av kroppen. Vännerna, uppladdningen, nerverna och förväntan eldar på inuti. Det har viskats, mumlats och tjötats. Om ett GAIS med 120 år på nacken som ser piggare ut och känns yngre än på länge. Om att hemmapremiären ska bli någonting alldeles extra. På plan såväl som på läktaren. Matchen i Värnamo känns avlägsen, sånär som alla foton på, och prat om det fantastiska tifot. Det är det man vill minnas idag, läktarvinsten. Att vi med nöd och näppe knep en pinne vill man helst glömma.

Men nu är det hemmapremiär. Det är nu det gäller, vi ska visa att vi menar allvar iår. 4000 har känt sig kallade, 4000 vet hur viktigt deras stöd är för GAIS. Många fler borde skämmas, hemmavid i sin tv-soffa, framför tangentbordet och med gp i sin hand. Att följa sitt lag på håll gynnar inte GAIS på något plan, varken ekonomiskt eller sportsligt. Det är på läktaren vi gör skillnad, det är där vårt stöd ger bränslet som gör glöd till eld.

Gårdakvarnen skulle så innerligt önska att det var detta det skrevs om. Passionen, glöden, laget, vinsten, slitet och stöttningen. Att folk hemma i stugorna skulle sluta kasta skit på de som brinner för GAIS. Att alla vi som också bidragit ekonomiskt får stå för vad vi tror på. Att inte låta tyckare utan känsla få diktera villkoren för passion. Att texter i tidningen inte skulle vara av krigskaraktär, att man slutade ljuga och förvanska sanningen. Att svartmåla varje händelse och alltid hitta en negativ vinkel är det som skrämmer bort publik, inte välorganiserad pyroteknik. Att en liten flicka fick, vad som tros vara, rök eller ev en sotflaga i ögat omskrivs till en allvarligt skada. Man fabricerar och hittar på. Att flickan varken skadades eller fick några men nämns inte ens.

Med detta sagt vill vi bara inflika att gårdakvarnen har beslutat sig för att skänka en betydande summa pengar som oavkortat ska gå till hjälp med de böter GAIS med största sannolikhet kommer tilldelas. Hur du kan bidra kommer vi inom kort att redovisa för i en egen nyhet.

/Styrelsen