Derbykvarnar

Det var derbydags. Vår välbeställda svåger från Örgryte stod för motståndet och kom med en form som pekade rakt uppåt, precis som cylinderhatten deras supportar brukar bära både på matchdag och när de dunkar rygg med andra maktmän i diverse hemliga ordenssällskap runt om i staden.

För vår del var det dags att följa upp årets plattmatch. Hur gör vi då detta? Jo genom att gå ut och göra en jävligt bra match.

Innan avspark var så klart den stora snackisen att kapten Calle hade petats till fördel för Boris och Weberg på mittbacksplatserna i den nykomponerade fyrbackslinjen. Med facit i hand så fanns det egentligen ingenting att klaga på där. Allting i laget såg sammanfogat ut och många bra individuella prestationer lös upp den mulnade sensommarhimlen. Framförallt vår nyuppståndna högerspringare var tillbaka med energi sprutandes ur benen. Segt att inga av lägen vi skapade resulterade i mål bara.

Andra började som första, ingen fråga om vilka som var hetast på planen. Men sen bjöd Ladan tyvärr domare Maqedonci möjligheten att dra fram det röda kortet och det var precis vad han gjorde. Efter det följde ett scenario som börjar bli väldigt bekant denna säsongen, för fjärde gången fick vi försvara hem poängen med en man mindre men gjorde så utan större svårigheter. Hur många matcher Nikola blir borta återstår att se, men avstängningen kan nog bli lika lång som Wängbergs tyvärr. Synd, nu när mittfältet börjat få ihop grejerna. Jag hoppas att vi fortsätter med vårt tremannamittfält, men jag är osäker på vem som kan kliva in istället.

Störst ångest under hela matchen kom dock nästan när Karlsson låg och tog sig för låret, men han tog sig som tur var upp på benen igen och fortsatte att vara klanderfri. Vi får anta att det var en taktiskt skada.

Nu kan vi spänt invänta höstderby nummer två och med viss tillförsikt se fram emot att möta svajiga Öster i nästa match. Hoppas att laget kan följa upp denna prestationen med en liknande.

4 kvarnar – August Wängberg
Tillbaka med stil och klass och gick direkt in och dominerade.

3 kvarnar – Charlie Weberg
Tog för sig offensivt och var mäktig defensivt.

2 kvarnar – Mathias Karlsson
Kom ut perfekt på Ailtons friläge i första. Stötte bort allt som kom farande i andra.

1 kvarn – Haris Cirak
Gör sin bästa match hitintills och spelar fram Yarsuvat till två superlägen.