Derby och norrbykvarnar

Sällan har det känts så avgjort på förhand som inför derbyt mot Öisff, ett toppjagande Öisff mot ett GAIS som precis förlorat ödesmatchen borta mot Frej. Ett fortsatt famlande efter att hitta rätt spelsystem och rätt startelva gjorde inte tron större hos alla som valde att ladda upp på stallet innan derbyt. Både startelva och spelsystem var utbytt igen, men med två matcher till hands att dra slutsatser ifrån så känns det som om PI äntligen hittat rätt med det nya 3-4-3. Med en pånyttfödd Andersen, den stabile och styrande Moura i mitten och med kapten Calle till höger klarar vi av de flesta sorters hot. Särskilt eftersom vi haft de egentliga ytterbackarna Netinho och Wängberg som yttermittfältare som ständigt orkar både hem för att understödja backlinjen, men också orkar utgöra ett offensivt hot.

 

Bergholtz gjorde sin kanske bästa match för säsongen i derbyt, och Olsson har sedan återkomsten till innermittfältet halvvägs in i Frejmatchen varit vår bäste spelare. När Bergholtz och Olsson spelat ihop tidigare har det saknats kreativitet och förmåga att framåt, men med tre renodlade anfallare är kraven inte lika höga på deras offensiva bidrag. Drinan har visat att han borde fått chansen tidigare med sin förmåga att gå rakt mot mål, och borde fått assistpoäng både mot Öisff och Norrby. Marcelo är smart och jobbar hårt, men saknar den sista skärpan och farten i och kring straffområdet. Bohm river, sliter och skapar chanser, men kan inte göra poäng. Missar öppet mål mot Öisff och när han till slut fick göra ett mot Norrby sprang Marcelo i vägen och var offside. Boris är långsam och tappar ibland boll, men kompenserar med sin björnstyrka och smarta positionsspel.

 

Det är ändå två hoppingivande insatser i rad, och om de kan följas upp med liknande insatser bör vi kunna klara av det här. Det kräver dock att samtliga är beredda att lägga ner samma jobb som i dessa två matcher, inklusive du som står på läktaren. Så anmäl er genast till J-Södra away, era lamadjur.

 

Kvarnar Öisff:

4 kvarnar: Marcus Bergholtz. Satte tonen för derbyt direkt. Vann dueller, var lugn och trygg med bollen utan att sega ner spelet och spelade framåt.

3 kvarnar: Calle Nyström. Som han brinner för det här laget. Glidtacklade Brorsson i straffområdet, tacklade ut Bernhardsson över sidlinjen och stod upp för GAIS hela matchen igenom.

2 kvarnar: Aaron Drinan. Borde som sagt fått assistpoäng när Bohm missar öppet mål, och tar sig till flera avslutslägen. Ständigt ett hot om avslut, tyvärr sämre kvalitet i själva avsluten.

1 kvarn: Henrique Moura. Visserligen han som blir bortgjord av Wede innan Öisffs enda egentliga målchans, men i övrigt felfri. Som han styrt upp vårt försvarsspel. 3 insläppta på 6 matcher sedan hans intåg.

 

Kvarnar Norrby:

4 kvarnar: Niklas Olsson. Vann i princip allt på innermittfältet, precis som sin kollega för dagen Boris. Skillnaden är att Olsson gjorde det i princip över hela planen medans Boris var mer statisk.

3 kvarnar: Niclas Andersen. Hans första halvlek var monstruös. Nickade, glidtacklade och löpte. Släppte inte en jävel förbi sig.

2 kvarnar: Boris. Se motivation på Olsson.

1 kvarn: August Wängberg. Det är ingen slump att det återigen är efter en Wängbergaktion som motståndarna gör självmål. Hade dessutom årets hårdaste skott i ribban, och jobbar alltid stenhårt.