Fan också-kvarnar

Efter midsommarens sill och snaps var det inte bara kvarnrapportören som hade ett stort GAIS-behov, så tre bussar rullade från Göteborg på måndagseftermiddagen, plus ett stort antal bilister. En del människor som det var länge sen man såg på bussarna gjorde comeback, vilket alltid är glädjande. Det brukar bli bra tryck när GAIS är på besök i Ljungskile, och det finns EN bra sak med Skarsjövallen, och det är bortaläktaren. En långsida med tak är något som en luttrad reserapportör inte är bortskämd med.

Eftersom plask är en av kronofogdens stamgäster och alltid har det knapert var det många som i sympati hade tömt sina spargrisar och kom med en- och femkronor för att betala entre. Men de otacksamma bidragsbönderna verkade inte uppskatta gesten, och har dessutom mage att kalla en oläslig papperslapp för kvitto?

När matchen väl går igång märks det att GAIS inte är på tårna, och är i princip trea-fyra på varje boll. Och hemska minnesbilder från bortaresor till Syrianska, Värnamo och Frej dyker upp på näthinnan. Trots det kämpar klacken på med ett bra tryck men när domarn (eller vad man nu skall kalla honom..) blåser efter 46 minuter står det 2-0 och och GAIS har gjort ännu en värdelös halvlek.

När andra halvlek går igång har Peo gjort två byten, och in kommer energi i form av Petrit och bollkänsla i form av Adam. Plötsligt tar GAIS över matchen och det blir mer och mer fotboll, äntligen! Moenza kommer fram mer och mer, mittfältet trycker på och till slut kommer 2-1 genom Adam och jublet når inga gränser, ändå är det jubel inget mot när Reuben gör sitt andra mål i GAIStröjan och kvitterar till 2-2 en liten stund senare. GAIS trycker på och får en kompensations(?)straff som tyvärr Ingelsten missar. I slutet får Sandeep kramp och tvingas utgå. Peo (nu spekulerar jag..) går för tre poäng och byter in Eliasson, som är en offensivare back istället för Ekunde. Ett byte som får katastrofala följder då sketlaget får en frispark i slutminuten, lyfter in den och bollen hamnar till slut bakom Tommi. Fan också!

När känslorna lagt sig och om det nu finns hedersamma förluster så är detta årets första. Även om GAIS är totalt utspelade i första så reser man sig rejält och var värda minst en poäng och man mår inte lika dåligt som efter vissa andra förluster i år. Men känslorna hade inte hunnit lägga sig i måndagskväll. Efter kvarnrapportören har blivit avsläppt och möter lskspelarnas minibuss på övergångsstället och då kände sig tvungen att hälsa dem med ett stort långfinger…

4 kvarnar: Petrit Zhubi. Kommer in med energi och självförtroende, och som han gör det!

3 Kvarnar: Malcolm Moenza. Efter att ha varit osynlig i första, växer Malcolm i andra och ligger bakom både mål och tryck

2 Kvarnar: Adam Eriksson. Med Adam på plan blir det annat spel, och när Adam är bra är mittfältet bra, och det brukar betyda poäng.

1 Kvarn: Reuben Ayarna. Målmaskinen Reuben får såklart en kvarn för sitt viktiga och vackra mål..