Anderséns vinnarfrisyr, del 2 – Kvarnrapport Brage

Jag vet inte vad det är som gör det. När Niclas Andersén rakar av sig håret så maxpresterar GAIS. Om det är motståndarna som blir livrädda eller om medspelarna tar fram sin inre viking med tillhörande stridsyxa låter jag vara osagt, men överkörning av det andra laget tycks ofrånkomligt. Vi minns väl alla derbyfrisyren som ledde vägen förra året. Rakad skalle = framgång.

Skönt att även Magic Matte i målet tycktes inspirerad som fick göra en ruskig räddning bara efter någon minut när Brage fick bomba på ett skott mitt i straffområdet. Sen fortsatte hjärtattacksfotbollen och GAIS, genom Julle och Johan, borde lagt två snabba i löknätet men lyckades inte tyvärr. Redan nästa andetag var motståndarna framme och pangade en i virket. Här låg jag halvt för döden och ölglaset framför mig tömdes i rekordfart som stresshantering.

När vår nickspecialist Daniel Sterner strax därefter knökade in bolljäveln i nät så visste jag knappt vart jag var i all eufori. Sen fick Egnell chansen från 11-meterspunkten efter en helt korrekt dömd straff och kunde behärskat rulla in den. Men eftersom vi är sämst på att försvara defensiva fasta situationer så fick Brage vara med i matchen in i omklädningsrummet och halvtid. Brage har haft en onaturlig förmåga att hämta in underlägen under hösten, så allt var som upplagt för en grönsvart kollaps. Men icke.

GAIS kom ut och öste på ännu lite mer och när Egnell lättade in Viggos snettinåtbakåtpass med vänsterfoten så kändes det klappat och klart. Jag kunde sluta stressdricka ölen och övergå till att konversationsdricka den istället. En korrekt dömd straff senare kunde Mr. Man of the match dunka in sitt tredje, GAIS fjärde och jag kunde påbörja min femte. Otroligt gött. Sen kunde vi ha gjort ett helt gäng mål till och när vi bytte in Myggan för att spela av matchen så kändes allt så lugnt och behagligt som det aldrig gjort förut.

Tack GAIS.

4 rakade skallar – Adam Egnell
Adam är ostoppbar just nu.

3 rakade skallar – Boris Lumbana
Det är en sådan otrolig skillnad på ett GAIS med eller utan Boris på mittfältet.

2 rakade skallar – Daniel Sterner
Den bolljävlen skulle som sagt bara in mål.

1 rakad skalle – Malcolm Moenza
Fortsatt fin form med en ny högoktanig insats.