Anderséns nya vinnarfrisyr

Derbykvarnrapport

”Vad är det där för hårding” tänkte jag när kameran svepte över spelarna under den inledande hyllningsstunden och stannade på en skäggprydd herre med rakad hjässa iklädd de grönsvarta färgerna. Det tog några sekunder innan jag fattade att det var Niclas Andersén som hade kompletterat sin vinnarskalle med en riktig vinnarfrisyr. Jag var så klart riktigt imponerad. Hans välrakade skalle skapade en bättre balans i hans kropp och reducerade vindmotståndet på ett sådant sätt att han nu kunde nå en ännu högre nivå i både offensiv och defensiv. Alla motståndarnas försök att runda honom var fruktlösa och han flög fram längs med kanten som om besatt. Mål och hockeyassist fick han som belöning. Så, välkommen till rakade skallars klubb Niclas!

Inför matchen så satt jag och funderade på om det skulle vara några derbynerver bland spelarna och då i synnerhet unge herr Lindberg som skulle starta sin största match i karriären. Men något sådant stod inte att finna och Julius såg ut som att han älskade varje sekund. Ervik användes som träningsdocka och när den gamle backen inte låg i gräset så skickades han upp på läktaren för att köpa korv (eller vit tryffel och belugakaviar eller vad nu öisare inmundigar i halvtid). Det dribblades och fintades och passades och snoddes bollar i offensivt straffområde. Riktigt fint att se var det.

Alla verkade vilja vara med i anfallsspelet idag och vanligtvis tillbakadragna spelare som Boris och Weberg fick lite feeling och störtade in mot mål från sina utgångspositioner långt ner i planen. Adnan var sin vana trogen överallt samtidigt. Mervan höll bollen mycket och fick med sina medspelare upp i planen men grämer sig nog över att inte ha lagt en boll i nätet på åtminstone ett av skotten han fick till. Meinhard gjorde inga fel men inte heller något spektakulärt. Yarsuvat måltjuvs-tjuvade in ett mål. Wängberg använde som brukligt högerkanten som han ville. Calle stod stadigt och motade bollar. Karlsson hade några inlägg som han tog om hand med bravur då öis fick knappt iväg ett skott på mål. De hade mycket boll men med vårt uppoffrande försvarsspel fick seglarsällskapet egentligen bara till en riktig målchans på hela matchen. Gött va de.

Det intressanta till nästa match blir hur mastermind Jakobsson formerar toppgänget när Yarsuvat är avstängd. Vill vi ha minsta möjliga rotation tror jag att Cirak kliver in som nr 10 och att Mervan flyttar upp på topp. Alternativ två satsar jag på Ladan in, Adnan upp till höger och Meinhard upp på topp. Lindberg kommer definitivt inte att flytta från sin vänsterkant i vilket fall.

4 rakade skallar – Niclas Andersén

Magiskt fantastiskt otroligt jävla bra

3 rakade skallar – Julius Lindberg

Fantastiskt otroligt jävla bra

2 rakade skallar – Adnan Maric

Otroligt jävla bra

1 rakad skalle – Mervan Celik

Jävligt bra

Exakt hur snygg är Anderséns nya vinnarfrisyr?

Visa resultat

Loading ... Loading ...