Piss och vinäger – Kvarnrapport Landskrona

Ja det var ju kuken det här.

Både förväntningarna och förhoppningarna var på topp. Solen sken, GAIS hade publik på plats och flaggorna vajade åter på Gamla Ullevi. Den känslan. Vad kunde gå fel!? Ja just det, det skulle liras fotboll också.

Det lugna och stadiga spelet från Norrby-matchen var som bortblåst och ersatt med halvhjärtad press, dåliga beslut, bolltapp i farliga lägen och kryddat med ett felpassningsorienterat anfallsspel. Trots att motståndarna spelade ut oss under stora delar av första halvlek så skapade de egentligen inte så värst mycket i det öppna spelet, utan det var som vanligt en fast situation som gav utdelning. En fast situation som uppkom för att vi tappat bollen i helt fel läge. Något vi gjorde gång om annan hela matchen igenom. Efter den svaga inledningen så kunde GAIS i alla fall få lite ordning på spelet mot slutet av halvleken, även om vår förmåga att hitta målchanser var låg. Men det lovade i alla fall bättring inför andra halvlek.

En andra halvlek som startade på sämsta tänkbara vis. Ett enkelt bolltapp på väg framåt, efterföljande hörna, motståndarspelare som får måtta skott utan press framför vårt mål, 0-2. Ridå. Presspelet fortsatte att hacka då lagdelarna inte satt ihop och ofta fanns det ytor för motståndarna att nyttja där det, likt ett bankkonto dagen innan löning, ekade tomt. Efter det förväntade offensiva trippelbytet till slut kom så visade vi lite mer desperation och kunde öka trycket och till slut bomba in en reducering. Men vi var lite för ivriga att slänga in bollen från lite för långt håll och slutligen kunde motståndarna kontra in en boll i mål.

Nu är det tunga bortamatcher mot Gifs och Jsödra som gäller. Den som läst mina kvarnrapporter tidigare vet att jag inte är någon supporter av vår höga press, framför allt eftersom den aldrig verkar fungera mer än små stunder, och jag hoppas att vi lägger fokus på att hålla det kompakt och framförallt förbättra vårt beslutsfattande med bollen på fötterna.

4 kvarnar – Publiken
Populistkvarnarna tillfaller så klart den välsjungande och flaggviftande supporterskaran som höll igång matchen igenom, trots att det inte levererades på planen.