Moulin Rogue

På årets rödaste dag tog kollektivet GAIS en solidarisk seger tillsammans med sina supportrar.
Ännu en kalasuppladdning på ”en trappa upp” med mycket folk och bra stämning, helt klart har puben blivit en succe, och det blir nya medlemmar i GK vid varje tillfälle. Någon som saknar sunkiga GP, med sin otrevliga personal? Nä, inte kvarnrapportören heller.
Men det var med allvarliga miner som marschen mot Sektion 23 gick, en förlust mot BP och det kändes som det blir ett jobbigt år. Framförallt eftersom vi skapar så förbannat lite.

Men äntligen så fick vi se fotboll, och eget spel med anfall, passningar och till och med spelmål. Den första halvleken var det bästa spelet GAIS presterat på jag vet inte hur länge. Att sätta Linus på kanten och låta Ingelsten vara längst fram och få lite vettiga bollar att jobba med visade sig vara rätt medicin. Även Bragi som gjorde GAISpremiär var en fröjd att se. Att vi inte hade mer än 2-0 i första är faktiskt obegripligt. I andra halvlek är spelet mer defensivt och i samband med att de mörka molnen och kylan drar in över Ullevi kommer BPs reducering och 15 minuters magont och nervositet är att vänta. Men tillsammans med sektion 23s taktfasta ”kom igen grönsvart” rids stormen ut och årets första hemmaseger är ett faktum. Så jävla underbart!!!!!

4 kvarnar Linus Tornblad
Att Linus fick starta på kanten och därmed få lite mer ytor visade sig vara ett riktigt lyckodrag, outstanding i första halvlek och serveringen till första målet är klass!

3 kvarnar Patrik Ingelsten
Med vettiga bollar och placerad där han skall vara, fick vi äntligen den målgörare som vi saknat. Härligt!

2 kvarnar Tommi Vaiho
Några svettiga räddningar i andra halvlek gör att vi är kvar i matchen och Tommi utstrålar ett enormt lugn, Superettans bästa målvakt!