Framåt Bakåt – Qvarnrapport Qviding

Kan man falla framåt och bakåt samtidigt? Står man still då? Oklart. Men det svängde och svajade en hel del på Valhalla IP och GAIS tycker jag lämnade mycket positiva besked men visade även upp en del områden med… förbättringspotential. Detta är väl en konsekvens av att vi mixar och byter en hel del i startelvan, vilket väl var väntat med tanke på motståndet och det slitsamma cup-spelet.

Om jag får ta mig i akt att belysa några bitar jag fann upplyftande så tycker jag att mittbackarnas spel med boll och delaktighet i det offensiva spelet såg bra ut. Det är ju Grozdanic som driver fram och lägger hockeyassist till 1-0 till exempel, men även Jatta och Ousou får mycket förtroende att kliva fram samtidigt som vår sittande mittfältare tar en mer tillbakadragen roll. Sen så är Ousou överlägset bäst i det rent defensiva spelet av mittbackarna. Där finns det en del framsteg att hoppas på till övriga involverade.

Även inledningarna på båda halvlekarna såg väldigt lovande ut. Framförallt i den första halvleken när laget gång på gång hittade in i Qvidings straffområde med ett rakt och fint passningsspel, där Andersén och Wängberg plöjde in och skapade fina lägen från varsin kant. Och ett mål då. I andra var det hög energi och snabba bollar i inledningen, men om allt och alla går i sidled sista tredjedelen så händer det inte så mycket framför mål tyvärr. Bra hörnor från Malcolm, de droppade ner i en fin yta varje gång. Oklart om Alexanderssons hörna vid mål nr 2 var en medveten variant till Sterner eller om den bara var så dålig att den knappt lyfte från marken. Jag vill tro på det första.

Försvarsspelet vid båda baklängesmålen var inte vackert. Vi lämnar det vid det.

Men överlag en bra genomkörare, er kvarnrapportör ser nu fram emot nästa test mot Jönköping Södra. Mer kvalificerat motstånd, så klart, och jag hoppas att motståndarna kliver upp högt och sätter rejält med press på oss precis som Västerås gjorde. Jag vill få ett kvitto på att vi kan hantera det spelet också. Att vi kan bryta upp lågt stående försvar har vi ändå bevisat gång på gång under året och där har vi sett fina framsteg från förra säsongen.

4 kvarnar – Niclas Andersén
Var fantastiskt på sin kant under första halvlek och tryckte in ett distinkt skott i mål.