”Originalderbyt” – GK och GAIS Tifo informerar

På måndag är det återigen dags Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap att ta emot stadens yngsta, sämsta och nu för tiden även minsta elitklubb på Gamla Ullevi.  Vi ska bjuda de rödblå på en lektion såväl på planen som på läktaren.

Gårdakvarnen kallar till uppladdning på JS från 12:00. Som vanligt när det vankas Derby så kommer det att vara välfyllt, så se till att vara där i tid och tänk på att personalen gör sitt bästa för att hjälpa alla så snabbt som möjligt. Tänk också på att takterassen passar utmärkt för rök och stök, gatan utanför ber vi er att inte använda till detta. På JS kommer du i vanlig ordning kunna teckna medlemskap, köpa några av GKs souvenirer samt eventuellt lyssna på en intressant intervju eller två.

Vid 17:30-tiden beger vi oss till Harry Hjörnes plats för att ställa upp för marsch. 17:45 rör vi oss mot Gamla Ullevi. Sjung högt och låt staden veta att det är derby i stan. Kategori GAIS!

Väl på Ullevi så önskar GAIS Tifo att ni funderar en gång extra på vart du står/sitter. Den gråa sektionen i mitten på S23 är uteslutande till för sjungande och stående publik. Eftersom det kommer att vara mer folk än vanligt på läktaren den här matchen så kommer vi att vara extra tydliga i vår uppmaning att står man i mitten så sjunger man. Vill man inte vara 100% aktiv genom matchen eller stör sig på vajande flaggor eller rök från pyroteknik, så kommer det finnas plats alldeles intill vid någon av sidorna. Vi hoppas att alla förstår att detta är för GAIS bästa och att det är en nödvändighet för att skapa en så bra atmosfär som möjligt. Inte för att vi vill exkludera någon.

Fram med halsduken, matchtröjan eller höstjackan så visar vi vilka som äger stan på måndag!

 

/ Gais Tifo & Gårdakvarnen